Η «Φλόγα της Αγάπης» στην πλατεία Μαβίλη των Ιωαννίνων, για την εθελοντική αιμοδοσία
Η «Φλόγα της Αγάπης» φτάνει στα Ιωάννινα τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, με την υποδοχή της στην πλατεία Μαβίλη να μεταφέρει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Στα Γιάννενα θα φτάσει και φέτος η «Φλόγα της Αγάπης», μεταφέροντας το ισχυρό μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν από τους σταθμούς της 24ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με τη συμμετοχή και τη στήριξη φορέων από ολόκληρη τη χώρα.
Η υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης» στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026, με ώρα έναρξης 18:30, στην πλατεία Μαβίλη, με τη συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών, εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων αιμοδοτών, αθλητικών συλλόγων και φορέων της πόλης.
Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει σταθερά την εθελοντική αιμοδοσία και καλεί τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στη δράση, ενισχύοντας με τη συμμετοχή τους ένα μήνυμα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία: το αίμα δεν παράγεται, δεν αντικαθίσταται και η προσφορά του μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές.
Την εκδήλωση στηρίζουν ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Ανατολής, ο Πολιτιστικός – Αιμοδοτικός Σύλλογος Κουτσελιού, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου και το Epirus Athletic Events.
Η Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Σοφία Μαρκούλα, με αφορμή τη φετινή διοργάνωση, δήλωσε:
«Η “Φλόγα της Αγάπης” επιστρέφει και φέτος στα Γιάννενα για να μας θυμίσει με τον πιο συμβολικό τρόπο τη δύναμη της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι μια πράξη που αφορά μόνο μια ημέρα ή μια διοργάνωση. Είναι μια διαρκής κοινωνική ανάγκη και μια πράξη ζωής. Ως Δήμος Ιωαννιτών στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και να βοηθήσουν ώστε το μήνυμα της “Φλόγας” να φτάσει σε κάθε γωνιά της πόλης μας».
Η 24η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε με την τελετή αφής της «Φλόγας της Αγάπης» στην Ξάνθη και, αφού διασχίσει πόλεις σε όλη την Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης στον Πύργο στις 16 Οκτωβρίου.
(φωτογραφία αρχείου)
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033