Πολυδύναμο Κέντρο για την αντιμετώπιση εξαρτήσεων στο διαδίκτυο και τα τυχερά παίγνια, για νέους και εφήβους, θα λειτουργήσει στην πόλη των Ιωαννίνων, κατόπιν σχετικού αιτήματος της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρίας – Αλεξάνδρας Κεφάλα, προς τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. Το Κέντρο θα παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική σε νεαρούς εφήβους εξαρτημένους νέους από νόμιμες και παράνομες ουσίες, το διαδίκτυο, το τζόγο και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές, υποστηρίζοντας παράλληλα και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Για την εξέλιξη αυτή, συζήτησαν με την υφυπουργό κα Κεφάλα, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιος Θεοχάρης και ο Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Δημητριάδης. Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Θεοχάρης και Δημητριάδης, ενημέρωσαν την κα Κεφάλα για την έγκριση σκοπιμότητας που αφορά στην ίδρυση και την επικείμενη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου στα Ιωάννινα, με επιβεβλημένη την ανάγκη πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού γύρω από τις πάσης φύσεως  εξαρτήσεις.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: «Η ίδρυση Πολυδύναμου Κέντρου στα Ιωάννινα είναι ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο διαδίκτυο –που αποτελεί και μάστιγα της εποχής- αλλά και τα τυχερά παιγνίδια μεταξύ των νέων και εφήβων. Ως γιατρός και δη, παιδίατρος, γνωρίζω πόσο κρίσιμο είναι να παρέχουμε στους νέους αλλά και στις οικογένειες τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν και κυρίως να ενημερωθούν και να προλαμβάνουν τις εξαρτήσεις και τις συνέπειές τους. Είμαι βέβαιη ότι αυτή η πρωτοβουλία θα συμβάλει στη δημιουργία ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των νέων μας και την προαγωγή της ψυχικής τους ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Ευχαριστώ θερμά τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, τον Πρόεδρο κ. Θεοχάρη και τον Αντιπρόεδρο κ. Δημητριάδη, για τη σημερινή εποικοδομητική συνεργασία, αλλά κυρίως, για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν άμεσα και ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να υλοποιούν αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς και τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο για την προσπάθεια, τη συνεργασία του και την έγκριση του Πολυδύναμου Κέντρου».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!