Ιωάννινα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα για ανοιχτές σχολικές αυλές
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Ιωαννιτών επαναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα για ανοιχτές σχολικές αυλές εκτός ωρών λειτουργίας των σχολείων.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων επανέρχεται το αίτημα για ανοιχτές σχολικές αυλές, με την Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Ιωαννιτών να καλεί τους πολίτες να δώσουν το παρών στη συνεδρίαση της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2026, στις 19:00.
Το αίτημα έχει ήδη κατατεθεί στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ως τρίτο θέμα.
Η Πρωτοβουλία ζητά να ανοίξουν οι σχολικές αυλές όλες τις ώρες της ημέρας και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εκτός φυσικά από τις ώρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Παράλληλα, ζητείται να υπάρξει μέριμνα για τον εξωτερικό φωτισμό των σχολείων όπου αυτός δεν είναι επαρκής, ώστε οι αύλειοι χώροι να μπορούν να χρησιμοποιούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Στο κάλεσμά της, η Πρωτοβουλία Πολιτών τονίζει ότι η παρουσία των πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι σημαντική, προκειμένου να αναδειχθεί η ανάγκη για ανοιχτούς δημόσιους χώρους μέσα στον αστικό ιστό.
Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να υπογράφουν ηλεκτρονικά το αίτημα μέσω της σχετικής φόρμας που έχει δημιουργηθεί από την Πρωτοβουλία.
Για να υπογράψετε το αίτημα: https://forms.gle/hnApLarcsrJTvWvG8
@openlibioa.27kiaf Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Πέρσι τέτοιον καιρό έβαλαν λουκέτο και σε νέες αυλές σχολείων. Έναν δημόσιο χώρο πολύτιμο για παιχνίδι, ξεκούραση, συνάντηση, για μια ανάσα στην καθημερινότητα. Με τη στήριξη εκατοντάδων συμπολιτών μας ζητήσαμε από τον Δήμο να ανοίξουν ξανά οι αυλές. Μετά από πολλές παλινωδίες και ημίμετρα, τελικά το έκαναν. Αλλά άνοιξαν κάποιες λίγες αυλές, για κάποιες λίγες ώρες και για κάποιους λίγους μήνες! Μέχρι που τις ξανασφράγισαν τον περασμένο Σεπτέμβρη… Σήμερα επανερχόμαστε με το ίδιο αίτημα και το καταθέτουμε για δεύτερη φορά στη Δημοτική Αρχή. Κι αυτό γιατί παραμένει ένα απολύτως δίκαιο και αναγκαίο αίτημα. Ανοίξτε τις αυλές των σχολείων. Για να παίζουν τα παιδιά. Για να βρίσκουν χώρο οι γειτονιές. Για να έχουν έναν χώρο ανάσας μικροί μεγάλοι. Ανοίξτε τις αυλές των σχολείων όλες τις ώρες και ημέρες του χρόνου. Γιατί οι αυλές είναι κομμάτι της ζωής της πόλης και ανήκουν στους ανθρώπους της. Για να προσθέσετε την υπογραφή σας: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Ευχαριστούμε! Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Ιωαννιτών για Ανοιχτές Σχολικές Αυλές https://forms.gle/62yxdKjQEjj5pMhv8 #openSchoolyards #ioannina #petition #ανοιχτεςαυλες #Γιάννενα ♬ πρωτότυπος ήχος – menta88
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033