Σοκ έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τη στιγμή που το φορτηγό πλοίο Dali έπεσε πάνω στην γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο άτομα που ανασύρθηκαν ζωντανά από το νερό, με το ένα εξ αυτών να είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αρχηγό της πυροσβεστικής οι δύτες που έχουν βουτήξει στο νερό αναζητούν έως επτά άτομα.

Οι αναφορές έφτασαν γύρω στη 1:30 π.μ. της Τρίτης ότι ένα μεγάλο σκάφος προσέκρουσε στη γέφυρα, μήκους 2,57 χιλιομέτρων, έπιασε φωτιά πριν βυθιστεί και προκαλέσει την πτώση πολλών οχημάτων στον ποταμό Πατάπσκο κάτω από αυτήν.

Μέχρι και 20 εργάτες πιστεύεται ότι έχουν πέσει στον ποταμό Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας όπως ανέφερε ο επικεφαλής επικοινωνίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές, με τη μισή γέφυρα βυθισμένη στο νερό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Maritime Risk and Safety Consultants Ltd, η πιθανότερη εξήγηση για την πορεία του πλοίου ήταν κάποια μηχανική βλάβη στο μήκους 300 μέτρων φορτηγό σημαίας Σιγκαπούρης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η πιθανότητα ανθρώπινου λάθους είναι λιγότερο πιθανή, καθώς αρκετοί θα ήταν αυτοί που ήταν σε υπηρεσία τη στιγμή της πρόσκρουσης στη γέφυρα. «Δεν υπάρχει χώρος για λάθη ενός ατόμου γιατί κάποιοι άλλοι που θα ήταν παρόντες θα φώναζαν “κάτι συμβαίνει εδώ”» πρόσθεσε ο Βρετανός ειδικός. Κατά τον ίδιο «η πιθανότερη αιτία του συμβάντος είναι κάποια βλάβη στη μηχανή του πλοίου ή στο σύστημα πλοήγησης».

 

 

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!