Ήπειρος: Ο Βασίλης Τζούφης αναλαμβάνει συντονιστής της ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα

Η ΕΛ.Α.Σ. περνά σε οργανωτική ανάπτυξη σε όλη τη χώρα, με τον Βασίλη Τζούφη να αναλαμβάνει τον περιφερειακό συντονισμό στην Ήπειρο και την ανάπτυξη τοπικών δομών.

Ήπειρος: Ο Βασίλης Τζούφης αναλαμβάνει συντονιστής της ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Σε φάση πλήρους οργανωτικής ανάπτυξης περνά η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.Α.Σ.), με την τοποθέτηση περιφερειακών συντονιστών σε όλη τη χώρα και τη συγκρότηση νέου οργανωτικού μηχανισμού.

Για την Ήπειρο, την ευθύνη του περιφερειακού συντονισμού αναλαμβάνει ο Βασίλης Τζούφης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛ.Α.Σ. για τη δημιουργία σταθερής οργανωτικής παρουσίας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η επιλογή των συντονιστών στις 13 Περιφέρειες αποτελεί βασικό βήμα στη νέα οργανωτική δομή της Συμπαράταξης, καθώς ο ρόλος τους δεν περιορίζεται στην εκπροσώπηση. Θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση και ανάπτυξη τοπικών δομών, τη διεύρυνση της συμμετοχής και την επαφή με κοινωνικούς, επαγγελματικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Το οργανωτικό στοίχημα στην Ήπειρο

Για την Ήπειρο, η τοποθέτηση του Βασίλη Τζούφη σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της προσπάθειας για οργανωτικό «στήσιμο» της ΕΛ.Α.Σ. στην περιοχή.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί βάρος στη δημιουργία και ενίσχυση τοπικών πυρήνων, στην ενεργοποίηση μελών και υποστηρικτών και στη διαμόρφωση σταθερών διαύλων επικοινωνίας με τις τοπικές κοινωνίες.

Η κατεύθυνση που δόθηκε από την Πολιτική Επιτροπή είναι η πολιτική παρουσία της Συμπαράταξης να αποκτήσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και οι θέσεις της να μεταφέρονται οργανωμένα σε κάθε περιοχή της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, έθεσε ως στόχο το πρόγραμμα και οι πολιτικές θέσεις της ΕΛ.Α.Σ. «να φθάσουν παντού», φράση που συνοψίζει και τη λογική του νέου οργανωτικού σχεδιασμού.

Νέα δομή σε όλη τη χώρα

Παράλληλα με τους περιφερειακούς συντονιστές, συγκροτήθηκε το νέο Συντονιστικό Οργανωτικού, ενώ μοιράστηκαν αρμοδιότητες για εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις, μέλη, εκλογική προετοιμασία και νέα γενιά.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην ψηφιακή οργάνωση, με τον Πέτρο Κόκκαλη να αναλαμβάνει συντονιστής Ψηφιακού Κόμματος και τον Δημήτρη Χαλαζωνίτη υπεύθυνο της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Το πολιτικό στοίχημα για την ΕΛ.Α.Σ. είναι πλέον η μετάβαση από την κεντρική πολιτική πρωτοβουλία σε ένα οργανωμένο δίκτυο με πραγματική παρουσία στις Περιφέρειες. Στην Ήπειρο, αυτό το έργο περνά πλέον στον Βασίλη Τζούφη.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google