Κ. Κατσαφάδος: Ιεράρχηση ζημιών και άμεσος σχεδιασμός παρεμβάσεων (video)

Κ. Κατσαφάδος: Ιεράρχηση ζημιών και άμεσος σχεδιασμός παρεμβάσεων (video)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Στις επιπτώσεις του πρόσφατου κύματος κακοκαιρίας και στις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη στήριξη των πληγέντων περιοχών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κατσαφάδος, σε σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN». Όπως τόνισε, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους δημάρχους όλων των περιοχών που αντιμετώπισαν προβλήματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού.


Επισκέψεις σε πληγείσες περιοχές και σύσκεψη στη Φιλιππιάδα

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι, πέρα από την Κέρκυρα, επισκέφθηκε προχθές τον Δήμο Ζηρού στη Φιλιππιάδα, όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των Δήμων Πρέβεζας και Άρτας καθώς και της Περιφέρειας Ηπείρου. Στο επίκεντρο βρέθηκε η αποτίμηση των προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση, η οποία έφερε μεγάλη ποσότητα νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες, επιχειρήσεις, υποδομές και στο οδικό δίκτυο.

Αναλυτική καταγραφή και ιεράρχηση των ζημιών

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος, στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τους δήμους, θα προχωρήσει σε αναλυτική αξιολόγηση των ζημιών. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει κατηγοριοποίηση και ιεράρχηση των προβλημάτων, ώστε να καταρτιστεί ένα συγκεκριμένο πλάνο παρεμβάσεων.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλες τις πληγείσες περιοχές, με στόχο τον ακριβή προσδιορισμό των άμεσων αναγκών και τον συντονισμό των ενεργειών πολιτικής προστασίας.

Έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την Κρατική Αρωγή

Ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής (ΚΕΚΑ), όπου θα παρουσιαστεί ο πλήρης κατάλογος των έργων που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Υπενθύμισε επίσης ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής έχει ήδη εγκρίνει 3 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες προχωρούν με στόχο την ταχύτερη δυνατή στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google