Θεατρικό έργο του απόφοιτου της Ζωσιμαίας Σχολής της τάξης που αποφοίτησε το 1981 Μιχάλη Σπέγγου με παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας « ΓΕΦΥΡΑ ». Ο τίτλος του έργου Καφενείο «Το επέκεινα». Οι παραστάσεις του έργου ανεβαίνουν στην Αθήνα κάθε Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, από 21/03/2024 ως 12/05/2024 στο θέατρο “Από Μηχανής”, που βρίσκεται στο Μεταξουργείο στην οδό Ακαδήμου 13 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Η διάρκεια του είναι 75΄ χωρίς διάλειμμα.
Στη Θεσσαλονίκη το καφενείο ταξιδεύει στις 25.5.2024.
Στα Γιάννενα το καφενείο ταξιδεύει στις 27.5.2024.

Σκηνοθετικό σημείωμα:
Κινούμενο στο πλαίσιο του θεάτρου του παραλόγου και αγγίζοντας τις παρυφές της κωμωδίας, Το καφενείο ΤΟ ΕΠΕΚΕΙΝΑ, μας συστήνει έναν δυστοπικό κόσμο και χρόνο που τελικά, ίσως να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα στην οποία ζούμε.
Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, ή σε έναν κόσμο που θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν πράτταμε ή σκεφτόμαστε αλλιώς. Τα παράδοξα πάθη, ο απαγορευμένος έρωτας, αλλά και τα καταπιεσμένα ήθη της εποχής, είναι κάποιες από τις αρχές και αξίες που εκθειάζονται περίτρανα σε αυτό τον χώρο με σαρκασμό, εντάσεις και βιτριολικό χιούμορ. Στον απόηχο του γέλιου, σε μια κοινωνία, στην οποία μένουμε να προβληματιζόμαστε για την επερχόμενη καταστροφή. Ή- ακόμα χειρότερα- για την καταστροφή που είναι ήδη εδώ.
Σε έναν παράταιρο χωροχρόνο που όλο και δυσχερέστερα χαρακτηρίζεται βιώσιμος, ο κόσμος αλλάζει διαρκώς και η καθημερινή ζωή στο καφενείο ενός χωριού σηματοδοτεί το τέλος αλλά και μια νέα αρχή.

Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο: Μιχάλης Σπέγγος
Σκηνοθεσία: Στέλιος Καλαθάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Μουσική επιμέλεια-Sound design : Σωτήρης Καναρέλης
Video trailer: Νικήτας Χάσκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Οιχαλιώτης
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαρίζα Σουλιώτη
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού ( angienomikou@gmail.com)
Μια παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας « ΓΕΦΥΡΑ »
Ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Λεωνίδας Αργυρόπουλος
Γιώργος Ζώης
Μάνθος Καλαντζής
Κώστας Καραμουσάλης

Μαργαρίτα Σάββα

Εισιτήρια:
16 ευρώ κανονικό,
12 ευρώ φοιτητικό, ομαδικό
5 ευρώ ατέλειες-άνεργοι
Προπώληση :
και στο ταμείο του θεάτρου

Η παράσταση Καφενείο «Το επέκεινα» πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Μιχάλης Σπέγγος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1963 και μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Προτύπου Ζωσιμαίας Σχολής. Πτυχιούχος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια έλαβε το Masters στο American University και απέκτησε το διδακτορικό της πυρηνικής φυσικής το 1994 στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Η διατριβή του αφορούσε στο σπιν του νετρονίου και ο κωδικός του πειράματος του ήταν: SLAC experiment/Ε142. Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μετά υπότροφος της Γερμανικής κυβέρνησης στο εθνικό εργαστήριο DESY στη Γερμανία.
Το 1998 ήρθε το τέλος της καριέρας του ως πυρηνικού φυσικού, όταν πήρε την μεγάλη απόφαση να ακολουθήσει τον δρόμο της καρδιάς, τον έρωτα του … την συγγραφή, ή πιο απλά «να φτιάχνει και να λέει ιστορίες».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!