Σοβαρές αιχμές κατά της Fraport αφήνει ο Γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης, με αφορμή προβλήματα που καταγράφηκαν στις αεροδιακομιδές κατά την πρώτη εβδομάδα αναστολής λειτουργίας του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας», λόγω των έργων ανακατασκευής.

Όπως επισημαίνει, παρά τη θετική ανταπόκριση της Πολιτείας και τη διάθεση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση στο Άκτιο, δύο νυχτερινές αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιήθηκαν, γεγονός που αποδίδεται σε αδυναμία της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου να ανταποκριθεί, παρά τα όσα προβλέπονται στη σχετική αεροναυτιλιακή ανακοίνωση (NOTAM).

Ο κ. Μπιάγκης κάνει λόγο για απαράδεκτες και επικίνδυνες καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και ζητά από τη Fraport άμεσες και σαφείς απαντήσεις για τους λόγους των ακυρώσεων, καθώς και πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεών της. Τονίζει, τέλος, ότι οι Κερκυραίοι δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και προειδοποιεί πως, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το ζήτημα θα τεθεί στη Βουλή.