Κάτω Τιθορέα: Συνελήφθησαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας – Βρέθηκε βαρύς οπλισμός

Στη σύλληψη των δραστών της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα προχώρησε η Αστυνομία, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της ΕΚΑΜ και των διωκτικών αρχών.

Κάτω Τιθορέα: Συνελήφθησαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας – Βρέθηκε βαρύς οπλισμός

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άτομα, έξι άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Αλεποχώρι, ενώ οι αρχές εξετάζουν παράλληλα πιθανές διασυνδέσεις των συλληφθέντων με τον αντεξουσιαστικό χώρο.

Βαρύς οπλισμός στα χέρια των αρχών

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν:

  • ένα καλάσνικοφ
  • ένα υποπολυβόλο scorpion
  • τέσσερα πιστόλια
  • τέσσερις χειροβομβίδες
  • γεμιστήρες
  • πυροκροτητές
  • φυσίγγια

Επιπλέον, σε σπίτια όπου έγιναν έρευνες εντοπίστηκαν επιπλέον πυρομαχικά και εξοπλισμός.

Πώς έγινε η σύλληψη των δραστών

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, οι δράστες εντοπίστηκαν λίγη ώρα μετά τη ληστεία σε επαρχιακό δρόμο της περιοχής, στο πλαίσιο επιχείρησης της ΕΚΑΜ.

Φέρονται να προσπάθησαν να διαφύγουν κινούμενοι μέσω χωματόδρομων, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθώς τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εξετάζεται σύνδεση με άλλες ένοπλες ληστείες

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις ένοπλων ληστειών.

Μεταξύ αυτών εξετάζεται η συμμετοχή τους:

  • στη ληστεία τράπεζας στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας τον Απρίλιο του 2025
  • στη ληστεία καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Λουτράκι

Πώς έγινε η ληστεία στην τράπεζα

Η ένοπλη ληστεία στην Κάτω Τιθορέα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας.

Δύο από τους δράστες εισέβαλαν στο υποκατάστημα φορώντας περούκες, καπέλα και μάσκες ώστε να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τρεις υπαλλήλους και δύο πελάτες, ενώ ένας από τους ληστές κρατούσε καλάσνικοφ και επέβλεπε τον χώρο.

Ο δεύτερος δράστης οδήγησε έναν υπάλληλο στο χρηματοκιβώτιο, από όπου οι ληστές άρπαξαν περίπου 200.000 ευρώ.

Τρίτος συνεργός στην είσοδο με καλάσνικοφ

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η ληστεία, ένας τρίτος συνεργός εμφανίστηκε στην είσοδο της τράπεζας κρατώντας γεμάτο καλάσνικοφ και κρατώντας ανοιχτές τις πόρτες για τη διαφυγή των συνεργών του.

Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε όχημα όπου τους περίμενε ο τέταρτος συνεργός και διέφυγαν προς την κατεύθυνση της Λιβαδειάς.

Ψύχραιμοι μάζευαν τα χρήματα από τον δρόμο

Κατά τη διαφυγή τους σημειώθηκε και ένα απρόοπτο περιστατικό, καθώς από την τσάντα με τα χρήματα έπεσαν δεσμίδες χαρτονομισμάτων στον δρόμο.

Οι δράστες, χωρίς να δείχνουν πανικό, σταμάτησαν, μάζεψαν τα χρήματα και συνέχισαν τη διαφυγή τους.

Βρέθηκε το αυτοκίνητο διαφυγής

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εντοπίστηκε στην περιοχή Αγία Μαρίνα το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ληστές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί νωρίς το πρωί από τον Πειραιά και έφερε κανονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας του ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί την κλοπή.

Οι αρχές εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό από την τράπεζα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ το όχημα μεταφέρθηκε για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google