ΚΚΕ: Ελλείψεις στην Πυροσβεστική των Ιωαννίνων, πριν την αντιπυρική περίοδο

ΚΚΕ: Ελλείψεις στην Πυροσβεστική των Ιωαννίνων, πριν την αντιπυρική περίοδο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Με φόντο την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και τα οξυμένα προβλήματα στην Πυροσβεστική, κλιμάκιο της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της πόλης, μεταφέροντας τις θέσεις του κόμματος και καταγράφοντας τις ελλείψεις που θέτουν οι ίδιοι οι πυροσβέστες.

Το κλιμάκιο, στο οποίο συμμετείχαν ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νίκος Έξαρχος, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας Τάσος Τόκας και Δημήτρης Πιτσιάβας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 1 Απριλίου επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων και στον Σταθμό της ΒΙΠΕ, όπου είχε συναντήσεις με πυροσβέστες και αξιωματικούς.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι ανάγκες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, με τους πυροσβέστες να επισημαίνουν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, την κακή κατάσταση των επίγειων μέσων και ιδιαίτερα των οχημάτων, καθώς και τις δυσκολίες στις μετακινήσεις και τις συνθήκες διαμονής τους κατά τη διάρκεια αποστολών σε όλη τη χώρα.

Ο Νίκος Έξαρχος χαρακτήρισε «υποκριτικές» τις πρόσφατες κυβερνητικές δηλώσεις περί ενίσχυσης της Πυροσβεστικής, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη» δεν προβλέπει ουσιαστικά μέτρα για την κάλυψη των κενών και την ικανοποίηση των αιτημάτων των πυροσβεστών. Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο πλαίσιο εντείνει τον αυταρχισμό και δεν στοχεύει στην προστασία του λαού από φυσικές καταστροφές.

Από την πλευρά τους, οι πυροσβέστες έθεσαν ως βασικά αιτήματα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την ανανέωση του στόλου των οχημάτων, σημειώνοντας ότι πολλά από αυτά είναι παλαιά και ασυντήρητα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο καθεστώς μετακινήσεων και μεταθέσεων, που δημιουργεί πρόσθετη επιβάρυνση στο προσωπικό.

Τα στελέχη του ΚΚΕ υπογράμμισαν ότι το κόμμα αναδεικνύει διαχρονικά τα ζητήματα του κλάδου και κάλεσαν τους πυροσβέστες να ενισχύσουν τη συλλογική τους δράση και τις διεκδικήσεις τους.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google