ΚΚΕ Ιωαννίνων: Προβλήματα στελέχωσης σε δομές Υγείας, Πρόνοιας και Ειδικής Εκπαίδευσης

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε δομές Υγείας, Πρόνοιας και Ειδικής Εκπαίδευσης των Ιωαννίνων ανέδειξε περιοδεία των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Έξαρχου και Βιβής Δάγκα. Στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος» παραμένουν 53 κενές οργανικές θέσεις.

ΚΚΕ Ιωαννίνων: Προβλήματα στελέχωσης σε δομές Υγείας, Πρόνοιας και Ειδικής Εκπαίδευσης

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε δομές Υγείας, Πρόνοιας και Ειδικής Εκπαίδευσης των Ιωαννίνων ανέδειξε η περιοδεία των βουλευτών του ΚΚΕ, Νίκου Έξαρχου και Βιβής Δάγκα, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τις συναντήσεις, στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος» παραμένουν κενές 53 οργανικές θέσεις, ενώ σημαντικές ελλείψεις προσωπικού καταγράφονται και στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ).

Οι δύο βουλευτές, συνοδευόμενοι από στελέχη της Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ, επισκέφθηκαν επίσης το Εσπερινό ΕΠΑΛ, τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, συζητώντας με εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και σπουδαστές.

«Νεομάρτυς Γεώργιος»: Μόλις τρεις μόνιμοι εργαζόμενοι σε τμήμα 85 χρονίως πασχόντων

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εικόνα που περιγράφεται για τη στελέχωση του Ιδρύματος «Νεομάρτυς Γεώργιος».

Κατά τη συνάντηση με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους επισημάνθηκε ότι η συντριπτική πλειονότητα του προσωπικού απασχολείται με συμβάσεις, αρκετές από τις οποίες παρατείνονται από την περίοδο της πανδημίας.

Στο τμήμα φιλοξενίας 85 χρονίως πασχόντων, από τους 17 εργαζόμενους μόλις τρεις είναι μόνιμοι. Παράλληλα, καταγράφονται ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως φυσιοθεραπευτές και λογοθεραπευτές, ενώ υπηρετεί μόνο ένας εργοθεραπευτής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το κλιμάκιο, η ανεπαρκής στελέχωση έχει ως αποτέλεσμα να μην αξιοποιείται ο διαθέσιμος σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στη συστεγαζόμενη δομή παιδικής προστασίας, όπου φιλοξενούνται 11 παιδιά. Οι ανάγκες καλύπτονται από έναν μόνιμο ψυχολόγο και έναν κοινωνικό λειτουργό που απασχολείται με σύμβαση παροχής υπηρεσιών, ενώ η παιδιατρική παρακολούθηση εξασφαλίζεται μέσω του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και η παιδοψυχιατρική υποστήριξη από ιδιώτη εκτός της δομής.

ΕΕΕΕΚ: Ελλείψεις προσωπικού και ακατάλληλες υποδομές

Αντίστοιχα προβλήματα διαπιστώθηκαν, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΚΚΕ, στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στην ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων και στα κενά στελέχωσης, επισημαίνοντας ότι λείπουν δύο νοσηλευτές, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας ψυχολόγος.

Παράλληλα, καταγράφηκαν ελλείψεις σε διδακτικές ώρες, ενώ τέθηκε η ανάγκη δημιουργίας περισσότερων αντίστοιχων δομών για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών με αναπηρία.

Εσπερινό ΕΠΑΛ: Η συγκλονιστική παρέμβαση μητέρας στρατιωτικού

Κατά την επίσκεψη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, οι βουλευτές συζήτησαν με δεκάδες μαθητές για ζητήματα εκπαίδευσης, αλλά και για τις διεθνείς εξελίξεις.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην παρέμβαση μαθήτριας, μητέρας στρατιωτικού που υπηρετεί σε φρεγάτα σε εμπόλεμη περιοχή.

«Δεν έχουν καμία δουλειά τα παιδιά μας στον πόλεμο… Πάνω από τα κεφάλια τους περνούν βόμβες… Δεν δέχομαι να μου το γυρίσουν σε φέρετρο», ανέφερε, εκφράζοντας την αγωνία της για την ασφάλεια του παιδιού της.

ΣΑΕΚ Χατζηκώστα: Απλήρωτη πρακτική και καθυστερήσεις στην πιστοποίηση

Στις ΣΑΕΚ του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», οι βουλευτές συναντήθηκαν με τη διευθύντρια και σπουδαστές, οι οποίοι έθεσαν ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευσή τους και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Στη συζήτηση κυριάρχησε το πρόβλημα της απλήρωτης πρακτικής άσκησης, καθώς και οι καθυστερήσεις στη διαδικασία πιστοποίησης των σπουδών.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ανέφεραν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος έχει επανειλημμένα αναδείξει το θέμα στη Βουλή και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις σχετικές παρεμβάσεις.

Κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, επισημάνθηκε ότι η πλειονότητα των εργαζομένων απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ σημαντικό ποσοστό του προσωπικού αποτελείται από μετακινούμενους εργαζόμενους.

ΚΚΕ: Ανάγκη για μόνιμο προσωπικό και ενίσχυση των δημόσιων δομών

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία, οι Νίκος Έξαρχος και Βιβή Δάγκα υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας, Πρόνοιας και Ειδικής Εκπαίδευσης με μόνιμο προσωπικό και κατάλληλες υποδομές.

Επανέλαβαν τη θέση του ΚΚΕ για τη δημιουργία ενιαίου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρόνοιας, με δομές ανοιχτής και κλειστής φιλοξενίας, ικανές να καλύπτουν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, των παιδιών και των οικογενειών τους.

Όπως τόνισαν, το κόμμα θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του τόσο στη Βουλή όσο και στους χώρους εργασίας και εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καταγράφηκαν.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google