ΚΚΕ: Το δίκαιο αίτημα του Πάνου Ρούτσι πρέπει να ικανοποιηθεί άμεσα
Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τοποθετήθηκε σχετικά με την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι και το αίτημα εκταφής της σορού του παιδιού του, τονίζοντας ότι το κόμμα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.
Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «οι όψιμες δηλώσεις της κυβέρνησης πως αφήνει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» δεν πείθουν, καθώς, όπως αναφέρει:
-
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε επιδιώξει με επιστολή του να κατευθύνει την ανάκριση.
-
Κυβερνητικά στελέχη παρενέβησαν από την πρώτη στιγμή στον τόπο του εγκλήματος.
-
Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας ολοκληρώθηκαν οι προανακριτικές διαδικασίες, «ξέπλυμα για Καραμανλή και Τριαντόπουλο».
Το κόμμα τονίζει ότι «πάει πολύ τώρα να επικαλείται η κυβέρνηση την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι κυβέρνηση και δικαιοσύνη έχουν ευθύνη να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα του Πάνου Ρούτσι, καθώς και των δεκάδων συγγενών που ζητούν τη συνέχιση της ανάκρισης, η οποία –σύμφωνα με το ΚΚΕ– «έκλεισε άρον άρον με τεράστιες ελλείψεις και εκκωφαντικά κενά».
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως το εργατικό και λαϊκό κίνημα με τον αγώνα του «θα εμποδίσει την προσπάθεια συγκάλυψης και θα επιβάλλει την πραγματική δικαίωση απέναντι σε ένα σύστημα που θυσιάζει ζωές για τα κέρδη».
«Για να μην υπάρξουν άλλα Τέμπη», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033