«Κόκκινα» ακίνητα: Πώς οι ευάλωτοι οφειλέτες θα μένουν στα σπίτια τους πληρώνοντας ενοίκιο (βίντεο)
Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων αναμένεται να λειτουργήσει έως το τέλος του φθινοπώρου, προσφέροντας προστασία κύριας κατοικίας σε ευάλωτους οφειλέτες.
Στην τελική ευθεία μπαίνει η λειτουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να αναμένει τις δεσμευτικές προσφορές για την επιλογή αναδόχου.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σε συνέδριο του Economist, ανέφερε ότι ο φορέας αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.
Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα σύνθετο έργο, το οποίο βρίσκεται πλέον στην τελική του φάση, με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών να αποτελεί το επόμενο κρίσιμο βήμα.
Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων σχεδιάστηκε ως εργαλείο προστασίας για ευάλωτους οφειλέτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στόχος είναι να διασφαλίζεται η παραμονή τους στην κύρια κατοικία τους, ακόμη και σε περιπτώσεις πτώχευσης ή αναγκαστικής εκτέλεσης.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο φορέας θα αποκτά το ακίνητο και ο ευάλωτος οφειλέτης θα μπορεί να παραμένει στην κατοικία του καταβάλλοντας επιδοτούμενο ενοίκιο από 70 έως 210 ευρώ, για διάστημα έως 12 ετών.
Μετά το τέλος της περιόδου αυτής, θα προβλέπεται δυνατότητα επαναγοράς του ακινήτου από τον οφειλέτη, με τίμημα ίσο με το 70% της εμπορικής αξίας του.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033