«Κραυγή αγωνίας» από τους αστυνομικούς των Ιωαννίνων: «Η ασφάλεια της Ηπείρου θυσιάζεται στις αποσπάσεις»
Σκληρή επίθεση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στην πολιτική ηγεσία – Καταγγέλλει αθέτηση δεσμεύσεων, δραματική υποστελέχωση και προειδοποιεί για περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Ηχηρό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, η οποία πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα, έξω από το κτίριο της ΕΛ.ΑΣ επί της 28ης Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας ότι οι συνεχείς αποσπάσεις και η χρόνια υποστελέχωση έχουν οδηγήσει τις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής στα όριά τους.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Άκης Κωνσταντινίδης, έκανε λόγο για αθέτηση των δεσμεύσεων που είχαν δοθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι, αντί να μειωθούν, οι αποσπάσεις αυξήθηκαν, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων. Όπως ανέφερε, περίπου το 20% της ήδη ελλιπούς δύναμης βρίσκεται σήμερα εκτός νομού, ενώ από το 2019 το προσωπικό έχει μειωθεί κατά περίπου 15%.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι συνέπειες είναι πλέον εμφανείς στην καθημερινότητα, με ελλείψεις στις περιπολίες, καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών και μειωμένη επιχειρησιακή δυνατότητα, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» και πως οι πολίτες της Ηπείρου δικαιούνται το ίδιο επίπεδο ασφάλειας με κάθε άλλη περιοχή της χώρας.
Η Ένωση κάλεσε κυβέρνηση, βουλευτές και τοπικούς φορείς να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, προειδοποιώντας ότι, εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις, οι συμβολικές διαμαρτυρίες θα δώσουν τη θέση τους σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, με στόχο να αποτραπεί –όπως τονίστηκε– η πλήρης υποβάθμιση της αστυνόμευσης στα Ιωάννινα.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033