Μ. Καρυστιανού από τη ΔΕΘ: «Κάθαρση και λογοδοσία» στο πρόγραμμα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» (βίντεο)

Το πρόγραμμα του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» παρουσίασε στη ΔΕΘ η Μαρία Καρυστιανού, θέτοντας στο επίκεντρο την «κάθαρση και λογοδοσία».

Μ. Καρυστιανού από τη ΔΕΘ: «Κάθαρση και λογοδοσία» στο πρόγραμμα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» (βίντεο)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Με κεντρικό πολιτικό μήνυμα την ανάγκη για «κάθαρση και λογοδοσία», η πρόεδρος του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» Μαρία Καρυστιανού παρουσίασε σήμερα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το πρόγραμμα του κινήματος.

Υπό τον ήχο του τραγουδιού «I want it all» των Queen, η κ.Καρυστιανού εισήλθε σε κατάμεστη αίθουσα του περιπτέρου 8 και ξεκίνησε την ομιλία της κάνοντας μνεία στο δυστύχημα των Τεμπών. Συγκινημένη, είπε το δυστύχημα στοίχειωσε όλη την κοινωνία και ο πιο μεγάλος πόνος μετατράπηκε σε ελπίδα.

Κεντρική θέση στο πρόγραμμα του Κινήματος καταλαμβάνει η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, με βασικό πυλώνα την πλήρη κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ποινική ευθύνη των υπουργών. Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, το πρόγραμμα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» προβλέπει νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας και υποστηρίζει ένα «Δόγμα ενεργητικής αποτροπής και ανταπόδοσης» και όχι παθητικής άμυνας.

Η κ.Καρυστιανού χαρακτήρισε το δημογραφικό ως τη σοβαρότερη μακροπρόθεσμη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και έχει τεθεί από το κίνημα ως «κορυφαία εθνική προτεραιότητα». Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει οικονομικά και φορολογικά κίνητρα για οικογένειες, στεγαστική πολιτική για νέους και πολύτεκνους και στήριξη της μητρότητας.

Σύμφωνα με την κ.Καρυστιανού, η Ελλάδα χρειάζεται αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με απόλυτο έλεγχο των συνόρων, διάκριση μεταξύ νόμιμης και παράνομης εισόδου και εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών για όσους δεν δικαιούνται παραμονή στη χώρα.Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, με τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Πρωτογενούς Τομέα, την αντιμετώπιση των καρτέλ, την ενίσχυση συνεργατικών σχημάτων και την καλύτερη σύνδεση παραγωγής και κατανάλωσης.

Στον τομέα της ενέργειας, προτείνεται μικτό μοντέλο αγοράς, με περιορισμό της έκθεσης στις διεθνείς διακυμάνσεις των τιμών, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο του κινήματος, όλες οι προτάσεις είναι κοστολογημένες και συνδέονται με μέτρα εξοικονόμησης πόρων και καταπολέμησης της διαφθοράς.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google