Μαρινάκης: «Καμία κάλυψη στον Αβραμόπουλο» – Αιχμές κατά Τσίπρα και μήνυμα για Καραμανλή

Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε τις αιχμές του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ευρωπαϊκό ένταλμα, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία τηρήθηκε πλήρως και η τελική κρίση ανήκει στη Δικαιοσύνη.

Μαρινάκης: «Καμία κάλυψη στον Αβραμόπουλο» – Αιχμές κατά Τσίπρα και μήνυμα για Καραμανλή

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε σε ερωτήσεις για τις αιχμές του Δημήτρη Αβραμόπουλου σχετικά με τη διαβίβαση του ευρωπαϊκού εντάλματος.

Για το σκεπτικό μη παράδοσης του βουλευτή που αναζητείται με ευρωπαϊκό ένταλμα, ο Μαρινάκης τόνισε ότι η διαδικασία είναι θεσμικά πιο σύνθετη και δεν υπάρχει «καμία κάλυψη».

Το αίτημα φτάνει στην Ελλάδα, διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα και ακολουθείται η προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία, είπε ο κ. Μαρινάκης επαναλαμβάνοντας ότι ίδιος ο βουλευτής έχει ήδη ζητήσει άρση ασυλίας, ενώ στη συνέχεια αποφασίζει το Συμβούλιο Εφετών.

Μέχρι τότε το ένταλμα δεν εφαρμόζεται, όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.

«Δεν καλύπτει κανείς κανέναν», είπε, προσθέτοντας ότι ο βουλευτής έχει δώσει τις απαντήσεις του, οι οποίες «ακούγονται πειστικές», αλλά «η κρίση ανήκει αποκλειστικά στη Δικαιοσύνη».

Αναφορικά με τις αιχμές Αβραμόπουλου ότι το ένταλμα διαβιβάστηκε «υπερβολικά γρήγορα», ο Μαρινάκης απάντησε ότι η διαδικασία είναι απολύτως προβλεπόμενη και «δεν επιδέχεται αμφισβήτησης».

Το ένταλμα διαβιβάστηκε εντός 24 ωρών, όπως ορίζει ο νόμος. «Δεν υπήρξε καμία προνομιακή αντιμετώπιση», σημείωσε.

Ο Μαρινάκης, ερωτηθείς για το πολιτικό σκέλος, είπε ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια, ενώ για την ουσία της υπόθεσης τόνισε ότι «όταν οι αρχές ζητούν κάτι, οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εκείνη που έδωσε τα δάνεια στα funds», ενώ σχολίασε και τη «σκιώδη κυβέρνηση» που παρουσίασει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Καμία σκιώδης κυβέρνηση δεν μπορεί να σβήσει αυτά τα πεπραγμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την επανπροσέγγιση της ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει δείξει «σεβασμό και αναγνώριση» προς τον πρώην πρωθυπουργό , προσθέτοντας ότι «είναι από τις πιο εμβληματικές μορφές. Τον θέλουμε στην πρώτη γραμμή», είπε, υπενθυμίζοντας ότι επί των ημερών του εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google