Μια ημερίδα ενημέρωσης και Ευαισθητοποιησης σχετικά με τη διαταραχή  αυτιστικού Φάσματος διοργάνωσε και πραγματοποίησε το Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  στην αίθουσα εκδηλώσεων  ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο  Ηπείρου. Με τίτλο ” (Δια)βιώνοντας με τον Αυτισμό.
Σκοπός της ημερίδας ήταν η δημιουργία των συνθηκών για την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των διαφορετικών ειδικοτήτων, των οικογενειών  και των ατόμων με Αυτισμό για τις ανάγκες συμπερίληψης,  αλλά και την αξιοπρεπή διαβίωση τους.
Στην ημερίδα μετείχαν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς της πόλης. Η ΕΛΕΠΑΠ παρουσίασε το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης που λειτουργεί στους κόλπους της επί συναπτά έτη και τοπικά την αναγκαιότητα της πρώιμης ανίχνευσης καθώς και τη συνεργασία της διεπιστημονικής ομάδας.
Ακούσαμε εξαιρετικές ομιλίες, νέα δεδομένα και προσπαθήσαμε όλοι μαζί να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τόσο των ιδίων ατόμων όσο και των οικογενειών τους.
Η ΕΛΕΠΑΠ χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή του τμήματος λογοθεραπείας και δηλώνει παρούσα σε οποιαδήποτε μελλοντική αντίστοιχη προσπάθεια.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!