Στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το 5ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και το 4ο Ειδικό Σχολείο Ιωαννίνων φιλοξένησαν μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στον αθλητισμό και την ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα. Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσία της διακεκριμένης Παρα-Ολυμπιονίκη Έλενας Παπασταματοπούλου, η οποία, μαζί με τους προπονητές της, προσέφερε στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με το Taekwondo. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου εξέδωσε ευχαριστήριο, εκφράζοντας τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για την παιδαγωγική αξία και την επιτυχία της εκδήλωσης.
“Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, εξέδωσε ευχαριστήριο δελτίο τύπου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Νηπιαγωγείου και του 4ου Ειδικού Σχολείου Ιωαννίνων. Η εκδήλωση αυτή οργανώθηκε στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και είχε ως κεντρική καλεσμένη την Έλενα Παπασταματοπούλου, φοιτήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Χάλκινη Παρα-Ολυμπιονίκη στους Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, στο άθλημα του Taekwondo (κατηγορία Κ44).
Η κα. Παπασταματοπούλου, συνοδευόμενη από τους προπονητές της, κ. Βασίλειο Ζήκο και κ. Ηλία Γαλώνη, συμμετείχε ενεργά σε μια εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από θερμότητα και παιδαγωγική αξία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Ολυμπιακού αθλήματος του Taekwondo, ενώ τα παιδιά των δύο σχολικών μονάδων είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε βιωματικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση των παρευρισκομένων αθλητών και προπονητών.
Με αυτό τον τρόπο, προωθήθηκε η ευαισθητοποίηση για τη διαφορετικότητα, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το Taekwondo σε πραγματικές συνθήκες. Το συμβούλιο εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς την αθλήτρια και τους προπονητές για την ουσιαστική και ευαίσθητη προσέγγισή τους, που άφησε θετικές εντυπώσεις τόσο στους μικρούς μαθητές όσο και στους παιδαγωγούς.”
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.