Μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων η νέα κανονιστική απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών για τους κοινόχρηστους χώρους και τα τραπεζοκαθίσματα.

Αυτό είπε η δήλωση του αντιδημάρχου καταστημάτων, Χρήστου Τάτση, σε απάντηση της ερώτησης που έθεσε ο Γιώργος Αρλέτος από την αντιπολίτευση, στο πλαίσιο της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Τάτσης ανέφερε ενδεικτικά ότι στη νέα κανονιστική απόφαση, η διάβαση τυφλών θα μεταφερθεί από την άκρη στο μέσο των πεζοδρόμων, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, κάτι που θα λύσει πολλά προβλήματα και θα δημιουργήσει περισσότερο χώρο για τους πεζούς. Επιπλέον, η δημοτική αρχή προτείνει να υπάρχει μια ενιαία αισθητική στα σκίαστρα και στα πρόσθετα στοιχεία (ομπρέλες, θερμαντικά σώματα κτλ.), ειδικά σε περιοχές που βρίσκονται υπό την επίβλεψη της Αρχαιολογίας και των Νεότερων Μνημείων, καθώς και κοντά στη Λίμνη.

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών σύνταξης της κανονιστικής απόφασης, η δημοτική αρχή συνεργάζεται με ιδιώτη αρχιτέκτονα μηχανικό, που είχε επιλεγεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Γιάννενα Νέα Εποχή”, Δημήτρης Παπαγεωργίου, εξέφρασε την απογοήτευσή του από την απάντηση του αντιδημάρχου, υποστηρίζοντας ότι στην πόλη εξακολουθεί να επικρατεί άναρχη κατάσταση, η οποία προφανώς ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική θητεία, χωρίς ποτέ να αλλάξει, μιας και η διοίκηση Παπαγεωργίου υποσχέθηκε αλλά δεν εισηγήθηκε τη νέα κανονιστική.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!