Κάθε δευτερόλεπτο πίσω από το τιμόνι επιτάσσει στον οδηγό να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα και το βλέμμα του καρφωμένο στο δρόμο, καθώς μια στιγμή απόσπασης της προσοχής μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα δυσάρεστες καταστάσεις.
Οι «παγίδες», ωστόσο, δεν κρύβονται μόνο στο εξωτερικό περιβάλλον, εκεί που ο οδηγός καλείται να συμβιώσει με τους υπόλοιπους οδηγούς ΙΧ, πεζούς και ποδηλάτες, αλλά και μέσα στο ίδιο του το ΙΧ.
Ειδικότερα, ένας από τους πιο ύπουλους εχθρούς του οδηγού βρίσκεται «κρυμμένος» εντός της καμπίνας και συγκεκριμένα κάτω ακριβώς από τα πόδια του, κάτω από τα πεντάλ.
Πρόκειται για τα πατάκια, αυτό το υπεράνω υποψίας αξεσουάρ, που διατηρεί το δάπεδο καθαρό από βρωμιές και φθορές, αναβαθμίζοντας, παράλληλα, την αισθητική εικόνα της καμπίνας.
Τα πατάκια, ωστόσο, δεν πρέπει να επιλέγονται βάσει αισθητικών κριτηρίων ή κόστους, καθώς σε αυτή την περίπτωση συνιστούν ωρολογιακή βόμβα. Ένα πατάκι που δεν ταιριάζει με το δάπεδο του αυτοκινήτου μας και γλιστρά από τη θέση του, εμποδίζει τη λειτουργία του πεντάλ.
Δεν είναι λίγα, άλλωστε, τα περιστατικά όπου το πατάκι ενός ΙΧ μπλέκτηκε με το πεντάλ του φρένου ή του γκαζιού και ο οδηγός ήταν ανήμπορος να ελέγξει αποτελεσματικά το όχημά του. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ατύχημα με σοβαρές συνέπειες.
Εξίσου σοβαρούς κινδύνους ενέχει η συνήθεια πολλών οδηγών να τοποθετούν πάνω από το πατάκι ένα επιπλέον κάλυμμα, προκειμένου να μη το λερώσουν. Έτσι, ωστόσο, μειώνεται η απόσταση των πεντάλ από το πάτωμα του αυτοκινήτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πεντάλ να μην μπορούν να ολοκληρώσουν την πλήρη «διαδρομή» τους, κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο σε περίπτωση που χρειαστεί να βυθίσουμε το πόδι μας στο μεσαίο πεντάλ ώστε να «κοκκαλώσουμε» το αυτοκίνητο.
Προκειμένου, λοιπόν, να μην εμπλακούμε σε ένα δυσάρεστο οδικό συμβάν, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή του προϊόντος που θα αποκτήσουμε.
Φυσικά, επιλέγουμε πατάκια με μέγεθος που ταιριάζει με τον χώρο κάτω από το κάθισμα και τα πεντάλ και εφόσον το δάπεδο του αυτοκινήτου μας έχει βάσεις στήριξης για πατάκια φροντίζουμε να επιλέξουμε ένα προϊόν που μπορεί να «κουμπώσει» σε αυτές. Με αυτούς τους τρόπους διασφαλίζουμε ότι τα πατάκια δεν θα μετακινηθούν.

Πηγή: https://www.msn.com/el-gr/news/other

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!