Μια ξεχωριστή δράση με διεθνή εμβέλεια, στο πλαίσιο ενός νέου κύκλου συνεργασιών,  ανακοινώνει η ΣΥΝΘΕΣΗ Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου. Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος και ένας εκ των αναμορφωτών του θεάτρου τον 20ο αιώνα, ο θρυλικός Eugenio Barba θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα, φιλοξενούμενος ομάδας  τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση του Odin Theatret, του θεατρικού Οργανισμού που δημιούργησε ο Eugenio Barba στο Όσλο και με τον οποίο (και το πολυπολιτισμικό Theatrum Mundi Ensemble) παρουσίασε περισσότερες από 80 παραστάσεις σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, η ΣΥΝΘΕΣΗ θα τιμήσει τον Eugenio Barba για την ακάματη δράση του και την πολύπλευρη προσφορά του στο Θέατρο.

Ο Eugenio Barba σπούδασε θέατρο στην Πολωνία πλάι στον Γιέρζι Γκροτόφσκι, στο Teater Laboratorium, ενώ  μελέτησε σε βάθος τις Ασιατικές παραδοσιακές θεατρικές τεχνικές. Έχει συγγράψει μια πλειάδα βιβλίων που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει τιμηθεί ως επίτιμος Διδάκτωρ από 17 πανεπιστήμια από το Μόντρεαλ ως τη Σαγκάη και από Κοπεγχάγη ως το Χονγκ-Κονγκ και το Μπουένος Άιρες όπου και διδάσκεται στα αντίστοιχα τμήματά τους.

Πολύ σύντομα, θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της επίσκεψης του στα Ιωάννινα όσο και για ένα μοναδικό σεμινάριο που θα διοργανωθεί από τη ΣΥΝΘΕΣΗ με εισηγητές τους Eugenio Barba & Julia Varley και συντονιστή δράσεων τον σκηνοθέτη κ. Κώστα Βάντζο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Eugenio Barba συγκαταλέγεται στους καλλιτέχνες που έχουν σημαδέψει την ιστορία του θεάτρου κατά το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, και είναι ο μόνος που έχει δουλέψει με καινοτόμο τρόπο σε όλα τα πεδία της θεατρικής κουλτούρας: καλλιτεχνική δημιουργία, θεωρητική σκέψη, παιδαγωγική, μετάδοση τεχνικής και επαγγελματικής γνώσης, δουλειά πάνω στην ιστορική μνήμη, επιστημονική έρευνα, χρήση του θεάτρου σε κοινωνικό πλαίσιο ως διαπολιτισμικό εργαλείο που να ενεργοποιεί σχέσεις και σημεία επαφής μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων και εθνικών ομάδων.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!