Με μοναδικό θέμα τη συζήτηση-ενημέρωση για τον Ποδηλατόδρομο στην Π.Ε Πρέβεζας συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Μια συνεδρίαση που διήρκεσε 4,5 περίπου ώρες και εκτός των πολιτών παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κος Στράτος Ιωάννου, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

Τον κύκλο των τοποθετήσεων – ομιλιών άνοιξε εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας πολιτών για τον ποδηλατόδρομο που μεταξύ άλλων ζήτησε την αναστολή των εργασιών και αλλαγή χάραξης στο κομμάτι του Μονολιθίου, καθώς και την αποκατάσταση της παραλίας.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κος Ιωάννου ο οποίος επανέλαβε ότι το έργο έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις επιτροπές ποιότητας ζωής των Δήμων Πρέβεζας και Πάργας, του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Δασαρχείου, του ΚΑΣ κ.α.

Ο κος Ιώαννου απευθυνόμενος σε όσους αντιδρούν είπε ότι “αντιδρούσατε δίχως να έχετε δει της μελέτες”, τοιχίο στο Μονολίθι δεν θα κατασκευαστεί όπως τόνισε και συνέχισε λέγοντας: “αυτό που με ενδιαφέρει είναι το έργο το οποίο θέλω να γίνει και αν το θέλετε και εσείς θα βρούμε λύσεις”, υπογραμμίζοντας πως για το επίμαχο τμήμα του Μονολιθίου εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις.

Ακολούθως τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό αν θα υπάρξει αλλοίωση της περιοχής ενώ πρότεινε και την αλλαγή χάραξης σε ορισμένα σημεία.

Εκ μέρους της Λαικής Συσπείρωσης μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Τζόκας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το έργο αυτό όπως και άλλα έργα σκοπό έχουν το κέρδος.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο σημείο στο Μονολίθι, έχει δημιουργηθεί η ζώνη μεταξύ αιγιαλού και παραλίας πριν από είκοσι χρόνια, αυτό σημαίνει πως ότι και να γίνονταν από παρεμβάσεις θα γίνονταν σε αυτό το σημείο, ενώ τόνισε πως η μελέτη πατάει στα αδειοδοτημένα σημεία.

Έπειτα τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, από το “Κοινό των Ηπειρωτών” ο Γιάννης Στέφος, από την παράταξη “Ήπειρος Όλον” ο Στέφανος Ζούμπας, από την ΛΑΣΥ ο Γιώργος Πρέντζας, όπου κοινό σημείο και των τριών αποτέλεσε η αλλαγή χάραξης του τμήματος του Μονολιθίου.

Επίσης, την αλλαγή χάραξης ζήτησαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Κωτσαντής και Θοδωρής Κορωναίος.

Τέλος, τοποθετήθηκαν πολίτες καθώς και μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών για τον ποδηλατόδρομο.

Το θέμα του ποδηλατοδρόμου αναμένεται να απασχολήσει στη συνέχεια την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ρεπορτάζ -φωτογραφία Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας