Ο Βασίλης Γιόγιακας στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας
Ο Βασίλης Γιόγιακας εκπροσώπησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Εθνικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας στα Τίρανα, τονίζοντας τη σημασία της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.
Στο Εθνικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα στις 30 Μαΐου, συμμετείχε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Γιόγιακας χαρακτήρισε το συνέδριο σημαντική πολιτική στιγμή για το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας, επισημαίνοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον εκσυγχρονισμό των κομματικών δομών, την ενίσχυση της πολιτικής επικοινωνίας και τη διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών στη δημόσια ζωή.
Όπως ανέφερε, το συνέδριο αποτελεί μια συνειδητή πολιτική επιλογή υπέρ της ευρύτερης δημοκρατικής συμμετοχής, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με τη νέα γενιά, συνδυάζοντας τη δημόσια ευθύνη με τις μεταρρυθμίσεις, τη θεσμική αξιοπιστία, την καινοτομία και τη συνεργασία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για μια τεχνική διαδικασία, αλλά για μια πορεία δημοκρατικής εδραίωσης και θεσμικής ωριμότητας.
«Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας δεν αποτελεί απλώς μια τεχνική διαδικασία αλλά μια διαδικασία δημοκρατικής εδραίωσης και θεσμικής ωριμότητας. Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό τα δημοκρατικά κόμματα να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αλβανίας και η ακεραιότητα των θεσμών να είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατικής διακυβέρνησης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Θεσπρωτίας.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033