ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΥΦΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΒΡΑΒΕΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΉ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

Την Δευτέρα 25η Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα ,στην Πνευματική στέγη του συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ,με ομιλήτρια την Φιλόλογο, κυρία Κατερίνα Μπόνιου, με θέμα: << Οι γυναίκες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821>>.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν τα ετήσια Αγραφιωτεια και Μπαρμπαστάθεια βραβεία, διανθισμένα με υπέροχα μουσικά ακούσματα. Η ανεξάρτητη επιτροπή που επιλέγει τους βραβευθέντες των Αγραφιώτειων βραβείων επέλεξε εφέτος τους:
1. Χριστίνα Ντουνιά, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
2. Χρήστο Σούκα, Μουσικοσυνθέτη .

Στα πλαίσια της εκδήλωσης η Φιλαρμονική του συλλόγου, θα εκτελέσει επετειακά κομμάτια προς τιμή του κυρίου Τάκη Σούκα, ο οποίος παρεμπιπτόντως τα πρώτα μουσικά του βήματα στην μουσική ,τα έκανε στην Φιλαρμονική του συλλόγου Σκουφά.Εν συνεχεία η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής Rebelo ,του Τμήματος Μουσικών Σπουδών με έδρα την Άρτα,του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιήσει συναυλία προς τιμή του σπουδαίου Μουσικοσυνθέτη μας, που έλκει την καταγωγή του από την Άρτα και που κατά γενική ομολογία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Έλληνες Μουσικοσυνθέτες, με σπουδαίες επιτυχίες στην «φαρέτρα του».

Μετά το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης θα βραβευθούν μέσω του διαγωνισμού της Μαθηματικής εταιρείας δύο μαθητές από τα σχολεία της πόλης μας, ένα αγόρι και ένα κορίτσι στα πλαίσια των Μπαρμπαστάθειων βραβείων, ενώ στα πλαίσια των Αγραφιώτειων βραβείων θα βραβεύουν και οι πρώτοι μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης μας ,που αρίστευσαν στο περσινό σχολικό έτος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και σας περιμένουμε όλους!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΑΘΗΣ
Τα Μπαρμπαστάθεια Βραβεία δίνονται σε πρωτεύσαντες μαθητές που συμμετέχουν στονετήσιο διαγωνισμό Μαθηματικών, που  διοργανώνεται από το Σύλλογό μας σε συνεργασία με το παράρτημα Άρτας της Μαθηματικής Εταιρείας. Αποτελούν κληροδότημα της Σαπφούς Χρήστου Μπαρμπαστάθη εις μνήμη του αείμνηστου συζύγου της Χρήστου Μπαρμπαστάθη, Μαθηματικού.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ
Τα Αγραφιώτεια Βραβεία δίνονται στους πρωτεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της πόλης μας, σε καλλιτέχνες και λογοτέχνες για το ήθος και την προσφορά τους καθώς και σε άτομα που με το παράδειγμά τους και με τη συνεργασία τους συνέβαλαν στη βελτίωση και ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας. Αποτελούν κληροδότημα του αείμνηστου μεγάλου ευεργέτη του Συλλόγου “ΣΚΟΥΦΑΣ” Βασιλείου Αγραφιώτη.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!