Η σημαντική δουλειά των τελευταίων χρόνων στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, στο κομμάτι του εξοπλισμού και των υποδομών τους που επισφραγίζεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για το έργο των ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, συνοδεύει τον απολογισμό του Σπύρου Δερδεμέζη που για τους τελευταίους μήνες συνέδεσε τη διοίκησή του και με το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βορειοδυτικής Ελλάδας, σε θέση αναπληρωτή διοικητή.

Ακόμα και με μεγάλη καθυστέρηση, αναμένεται από μέρα σε μέρα να ολοκληρωθεί η διαδικασία κρίσης των υποψηφίων για τις θέσεις διοικητών των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων και είτε πάει σπίτι του… είτε συνεχίσει ως διοικητής του ΠΓΝΙ πλέον, ο κ. Δερδεμέζης, ετοιμάζει αυτές τις μέρες τον μακρύ απολογισμό του, στον οποίο αναφέρθηκε αναλυτικά, στην εκπομπή “Βήμα στον Πολίτη”, σε μία κουβέντα εφ’ όλης της ύλης με την Βίλιαν Στασινού.

Η πρώτη είδηση που βγήκε από τη συγκεκριμένη συνέντευξη, είναι το ότι το έργο της επέκτασης του ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, βρίσκεται πλέον στην φάση της υπογραφής και όλη αυτή η σπέκουλα και τα δημοσιεύματα ότι δήθεν καταρρέει ή ότι δεν θα γίνει το έργο, κλείνουν με ένα θετικό αποτέλεσμα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπως είπε ο κ. Δερδεμέζης.

Κατά τα άλλα στο ΠΓΝΙ, τον επόμενο μήνα θα έχουμε σίγουρα εγκαίνια στον αξονικό τομογράφο, των 128 τομών, τώρα γίνονται οι δοκιμές και οι μετρήσεις της ακτινοπροστασίας. Ο πολύπαθος επίσης μαστογράφος τοποθετήθηκε και αυτός, ολοκληρώθηκε και τίθεται σε λειτουργία τις επόμενες μέρες και το βροχολογικό εργαστήριο που είχε γίνει με την δωρεά του τότε Προέδρου της Βουλής και νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, έχει μπει η μια όσμωση στη Νεφρολογική κλινική και στο “Χατζηκώστα” ολοκληρώθηκε μια λουξ ιδιωτική κλινική, η μονάδα τεχνητού νεφρού και η δυναμικότητά της αυξήθηκε και πλέον γίνεται καλύτερη διαχείριση των ασθενών και θα δεχτεί το νοσοκομείο αρκετούς αιμοκαθαρούμενος φέτος το καλοκαίρι, οι οποίοι θα έρθουν για τον οποιοδήποτε λόγο στην περιοχή μας.

Επίσης, εξελίσσεται και το ΤΕΠ του “Χατζηκώστα” του οποίου έχει υπογραφεί η σύμβαση και τώρα έχει ωριμάσει η μελέτη και μεθαύριο καταλήγει και η διαγωνιστική διαδικασία για την ανακαίνιση του Ακτινολογικού του “Χατζηκώστα”. Μετά από 4η φορά είναι η τελευταία μέρα υποβολής της όποιας ένστασης, και έχουμε μειοδότη, αφού αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου από τις 700 στις 850 χιλιάδες ευρώ.

“Από το Σεπτέμβριο και οι δύο διοικήσεις, όποιοι θα είναι στα δύο νοσοκομεία, θα υπάρχει πολύ μπουλντόζα να το πω έτσι μέσα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δερδεμέζης.

Η πυρασφάλεια

Με πόρους του ΕΣΠΑ και του Interreg, στο “Χατζηκώστα” αφήνει όπως είπε χαρακτηριστικά μια προίκα περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ. 4,3 εκατομμύρια είναι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και η μελέτη της πυρασφάλειας. Με αφορμή αυτό, απάντησε ο κ. Δερδεμέζης και σε πρόσφατες καταγγελίες παράταξης του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ζητώντας να μην γίνεται σπέκουλα, ούτε στην υγεία ούτε στην ασφάλεια. “Όλα τα νοσοκομεία είναι ασφαλή, όλα τα νοσοκομεία έχουν συστήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας όπως τα λέμε, απλώς στο “Χατζηκώστα” εναρμονιζόμαστε και με τις τελευταίες διατάξεις του νόμου” όπως σημείωσε.

Στο προσωπικό

Ο κ. Δερδεμέζης τόνισε ότι σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τα δύο νοσοκομεία βρίσκονται σε καλό επίπεδο, υπογραμμίζοντας ωστόσο, την ανάγκη ενίσχυση σε διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες.

Το μεν “Χατζηκώστα” και με τις 9 νέες θέσεις που η προκήρυξη τώρα τρέχει, είναι περίπου στους 130 από τους 150 γιατρούς στις οργανικές θέσεις, μαζί με τους επικουρικούς, και μαζί και με τους ειδικευόμενους υπερβαίνουμε τους 220 γιατρούς. Στη νοσηλευτική υπηρεσία είμαστε στο 100% μαζί με το επικουρικό προσωπικό, το οποίο αποκτήθηκε στον Covid κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με τη μόνη διαφορά ότι στην νοσηλευτική υπηρεσία επειδή εντάχθηκε το τέταρτο κτίριο προ μερικών ετών, το οποίο δεν είχε προβλεφθεί, ναι μεν οι οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες αλλά δεν έχουν δοθεί περισσότερες θέσεις στη νοσηλευτική υπηρεσία, ώστε να μπορέσει να κάνει με περισσότερη αξιοπρέπεια, τη δουλειά της.

Εκεί που πάσχουν και τα δύο νοσοκομεία ωστόσο, είναι η διοικητική -τεχνική υπηρεσία.

Τέλος, ο κ. Δερδεμέζης απολογιζόμενος τη θητεία του ως διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου “Χατζηκώστα”, είπε πως παρόλο που έγιναν πολλά, δεν κατάφερε όσο ήθελε, να αξιοποιήσει στο έπακρο την περιουσία του νοσοκομείου, δηλαδή κληροδοτήματα ή χώρους ή διαμερίσματα τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα ή εκτός Ιωαννίνων.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!