Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίτιμος Καθηγητής στη Νοσηλευτική ο Αλέξανδρος Μολασιώτης
Σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγορεύθηκε ο Κοσμήτορας και Καθηγητής του Πανεπιστήμιο Aston Αλέξανδρος Θ. Μολασιώτης.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς», παρουσία εκπροσώπων της ακαδημαϊκής και πολιτικής ζωής.
Αναγνώριση της επιστημονικής συμβολής
Κατά την προσφώνησή της, η Πρύτανης Άννα Κ. Μπατιστάτου χαρακτήρισε την αναγόρευση ως «έμπρακτη αναγνώριση της πολυσχιδούς προσφοράς» του τιμώμενου στη νοσηλευτική επιστήμη και την ογκολογία.
Όπως σημείωσε, το έργο του διακρίνεται για τη διεθνή του εμβέλεια, τη σύνδεση της έρευνας με την κλινική πράξη και τη συμβολή του στην εκπαίδευση νέων επιστημόνων, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η επιτιμοποίησή του θα ενισχύσει τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ο έπαινος και η απονομή του τίτλου
Τον έπαινο του τιμώμενου εκφώνησε ο καθηγητής Στέφανος Μαντζούκας, παρουσιάζοντας τους σημαντικούς σταθμούς της ακαδημαϊκής και ερευνητικής του πορείας.
Ακολούθησε η ανάγνωση του ψηφίσματος από την πρόεδρο του Τμήματος Νοσηλευτικής Μαίρη Γκούβα, η περιένδυση με την τήβεννο από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Δημήτριος Πέσχος και η επίδοση του τίτλου από την Πρύτανη στον Αλέξανδρο Μολασιώτη.
Η ομιλία για τη διαχείριση συμπτωμάτων καρκίνου
Στην ομιλία του με θέμα «Η διαχείριση συμπτωμάτων του καρκίνου: η ερευνητική πορεία από τις εμπειρίες των ασθενών στις κλινικές παρεμβάσεις», ο Αλέξανδρος Μολασιώτης ανέπτυξε ένα πλαίσιο αρχών για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.
Τόνισε τη σημασία της εμπειρίας των ασθενών ως αφετηρία για την ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση έρευνας και κλινικής πράξης, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω τεκμηριωμένων και εξατομικευμένων προσεγγίσεων.
Μουσικό πρόγραμμα και παρουσία επισήμων
Η τελετή ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η υψίφωνος Ελένη Μπίκου ερμήνευσε έργα των Giacomo Puccini, Gabriel Fauré και Alban Berg, με τη συνοδεία στο πιάνο από τον φοιτητή Γιώργος Θεολογίδης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Ηπείρου Α. Νάκου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιωαννίνων και πρώην Πρύτανης Γ. Καψάλης, το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης Κ. Καραμάνης, ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργος Δέντσικας και ο πρώην Πρύτανης Χ. Μασσαλάς, καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και φοιτητές.
Ενίσχυση δεσμών και διεθνούς παρουσίας
Η επιτιμοποίηση του Αλέξανδρου Μολασιώτη αποτελεί αναγνώριση της διεθνούς επιστημονικής του προσφοράς στις επιστήμες υγείας, ενισχύοντας παράλληλα τους δεσμούς του με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033