Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ροδοτοπίου και ο Α.Σ Πασσαρών Ροδοτοπίου διοργανώνουν την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 και ώρα 21:30 παραδοσιακό πανηγύρι στην κεντρική πλατεία Ροδοτοπίου. Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε “όπως παλιά” γύρω από τον πλάτανο με παραδοσιακή ορχήστρα με τον Γιώργο Γιαννακό στο κλαρίνο και τον Τάσο Δήμο στο τραγούδι.

Το πανηγύρι αυτό γίνεται στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Πνεύματος, όπου γιορτάζει η κεντρική εκκλησία του χωριού μας “Ι.Ν Αγίας Τριάδος” (μοναδικής αρχιτεκτονικής και παλαιότητας, προσφάτως ανακαινισμένη με μοναδικές τοιχογραφίες, που αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες και από τις ελάχιστες του δήμου Ζίτσας που γιορτάζουν την Κυριακή της Πεντηκοστής ).

Οι εορταστικές – θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 22/6 με τον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στις 20:30, όπου γίνεται και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Τριάδας στον αύλιο χώρο του ναού με την συμμετοχή όλων των συγχωριανών και κορυφώνονται την Κυριακή της Πεντηκοστής 23/6 με το παραδοσιακό πανηγύρι, στη διάρκεια του οποίου η εκκλησία θα παραμείνει ανοιχτή για όσους πιστούς θέλουν να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!