Νέα δράση στα Ιωάννινα που φέρει τον τίτλο «Πασάδες στα Γιάννενα». Μαζί με τις δύο “παραμυθούδες”, Χριστίνα Τζιάλλα και Έλλη Παπαδοπούλου θα σας υποδεχτούνε στο έμπα της Κεντρικής Πύλης του Κάστρου, της Πύλης του Αη Γιώργη, το Σάββατο, στις 23 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια βιωματική περιήγηση, διάρκειας 90’, στα σοκάκια του Κάστρου των Ιωαννίνων, με αφηγήσεις μυθοπλασίας στα χνάρια της Ιστορίας, των Θρύλων και των Μύθων της πόλης.  Η δράση ανήκει στο ευρύτερο πλαίσιο του Pamvotis Lake Project, με στόχο την αναζωογόνηση και διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τη δημιουργία μιας νέας κληρονομιάς για τις μελλοντικές γενιές. Ένας άλλος στόχος είναι να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες/επισκέπτες να επισκεφτούν τα μουσεία και τα μνημεία της πόλης, εκεί όπου ο καθένας μπορεί να μάθει λεπτομερώς και εκτενώς για την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων, μέσω ενός καινοτόμου τρόπου.

Η δράση ξεκινάει επίσημα, για πρώτη φορά, την επόμενη ημέρα, Σάββατο 23 Μαρτίου και θα επαναλαμβάνεται τακτικά κάθε Σάββατο και Κυριακή και εκτάκτως, καθημερινές (ύστερα από συνεννόηση) για ομάδες και σχολεία. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. 

Τα κείμενα που παρουσιάζονται στη δράση είναι της Χριστίνας Τζιάλλα. Τα κείμενα αυτά εξερευνούν το φάσμα των μύθων και των θρύλων της περιοχής με νέους μύθους, δημιουργώντας μια νέα “πραγματικότητα”. Τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στο υπό έκδοση μυθιστόρημά της με τίτλο “ούι” και υπότιτλο “Τρόπαια ΑποΤρόπαια”. Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Παμβώτιδας, στα τέλη Ιουνίου.

Περισσότερα για τη δράση «Πασάδες στα Γιάννενα» θα βρείτε στη σχετική ενότητα της σελίδας μας, στην παρακάτω διεύθυνση:

https://el.kalliergon.com/pamvotis-lake-project-pashades-sta-giannena-experiential-tours-with-narrative-fictions

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!