Ποδηλατόδρομος Πρέβεζας: Στο στόχαστρο ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου από το Αγωνιστικό Μέτωπο Μηχανικών

Ποδηλατόδρομος Πρέβεζας: Στο στόχαστρο ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου από το Αγωνιστικό Μέτωπο Μηχανικών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Μια πρώτη δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στις παρατάξεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) Ηπείρου, με φόντο το σε εξέλιξη και με άγνωστη τύχη… έργο του ποδηλατόδρομου της Πρέβεζας προκάλεσε η πρωτοβουλία της πλειοψηφούσας παράταξης του ΤΕΕ Ηπείρου – ΔΚΜ Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – να δημοσιοποιήσει προχθές την δική της άποψη για το έργο, η οποία διαφέρει από εκείνη της πλειοψηφίας της Διοικούσας Επιτροπής – δείτε την εδώ – για τις ευθύνες της παρουσιαζόμενης εμπλοκής στο συγκεκριμένο έργο της Περιφέρειας Ηπείρου που εκτελείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Η απόφαση της ΔΕ του ΤΕΕ εστάλη στην ΠΕ Πρέβεζας και στο Κεντρικό ΤΕΕ.

Σε σημερινή γραπτή ανακοίνωσή του για το έργο του ποδηλατόδρομου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας το Αγωνιστικό Μέτωπο Μηχανικών Ηπείρου (ΑΜΜΗ), ασκώντας κριτική στη στάση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ηπείρου κάνει λόγο για “εκδήλωση αντιδημοκρατικού εκτροχιασμού” του προέδρου του ΤΕΕ “που δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε την παράταξη του τη ΔΚΜ”, καθώς χρεώνει σε αυτόν την ενέργεια αντί να αποστείλει στα Μέσα Ενημέρωσης την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για το θέμα του Ποδηλατοδρόμου της ΠΕ Πρέβεζας, να αποστείλει αντιπαραθετικό Δελτίο Τύπου με σκοπό όπως λέει η ΑΜΜΗ, “να υπονομεύσει την ουσία της θέσης του οργάνου που εκφράζει ανησυχία για τις ελλείψεις και εκκρεμότητες του τεχνικού έργου, όπως οφείλει να κάνει όταν είναι πρόδηλες”.

Η ανακοίνωση της παράταξης που πρόσκειται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά αναφέρει:

“Η εξόφθαλμη κατάχρηση της θέσης του ακολουθεί την αδυναμία συγκρότησης πιστικών επιστημονικών και νομικών επιχειρημάτων και τελικά την απουσία συγκεκριμένων προτάσεων από την μειοψηφία της ΔΕ για το ζήτημα του Ποδηλατοδρόμου. Η ΔΚΜ προτείνει στάση αναμονής και εφησυχασμού, στο όνομα της ακύρωσης του έργου και τυφλή εμπιστοσύνη στην υπηρεσία  και στους προϊσταμένους, τσουβαλιάζοντας και κατηγορώντας τις υπόλοιπες παρατάξεις του Τ.Ε.Ε για μικροκομματικά συμφέροντα (!), όμως η ίδια ως παράταξη είναι που συνδέεται άμεσα με την περιφερειακή αρχή.

Αναφορικά με το έργο του Ποδηλατοδρόμου, καμία κατανόηση των προβλημάτων δεν επιτυγχάνουμε με την παραγνώριση της πραγματικότητάς στο πεδίο, πασιφανής και εκτεταμένης περιβαλλοντικής υποβάθμισης της ακτής Μονολιθίου. Καμιά υπηρεσία δεν παρέχουμε στην επιστήμη μας όταν κάνουμε τα «στραβά μάτια» στην κραυγαλέα απουσία Μελετών (Ακτομηχανική, Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, κα). Κανέναν σεβασμό δεν δείχνουμε στις/ους συναδέλφισσες/συναδέλφους και στον επιμελητήριο όταν για να συγκαλύψουμε γαλάζιους τοπικούς αιρετούς ή να πριμοδοτήσουμε επιχειρηματικά σχέδια θυσιάζουμε το μοναδικό περιβάλλον του τόπου, εγκαταλείπουμε πολίτες και περιοχές μοναδικού φυσικού κάλους, βορά συμφερόντων.

Τελικά είμαστε κακοί Τεχνικοί Σύμβουλοι και της Πολιτείας και της Κοινωνίας όταν βαφτίζουμε βελτίωση της ποιότητας ζωής την καταστροφή μιας ακτής, όταν ενώ γνωρίζουμε το νόμο και την διαδικασία εφευρίσκουμε ή αναπαράγουμε έωλα επιχειρήματα. Εξωστρεφές Τεχνικό Επιμελητήριο είναι εκείνο που κάνει τη γνώση δύναμη για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και  όχι εργαλείο αντιστροφής της πραγματικότητας προς όφελος της τοπικής -ή κεντρικής- εξουσίας και συμφερόντων”.

Σε υστερόγραφό της τέλος η ΑΜΜΗ καταλήγει: “ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου ας ξεκινήσει μαθαίνοντας τους τίτλους των παρατάξεων του Τμήματος -είμαστε Μέτωπο (Αγωνιστικό Μέτωπο Μηχανικών Ηπείρου / Α.Μ.Μ.Η.) και όχι κίνηση (Α.Κ.Μ.Η.)- και ας αφησει τις κομματικές ταυτότητες του κάθε συναδέλφου κατά μέρος!”.

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google