Πρέβεζα: Εκπαιδευτικοί αποκλείονται από τη διπλή επιστροφή ενοικίου λόγω του ονόματος στο μισθωτήριο

Καταγγελία για αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τη διπλή επιστροφή ενοικίου στην Πρέβεζα. Εκπαιδευτικός δεν έλαβε την ενίσχυση επειδή το μισθωτήριο ήταν στο όνομα του συζύγου της.

Πρέβεζα: Εκπαιδευτικοί αποκλείονται από τη διπλή επιστροφή ενοικίου λόγω του ονόματος στο μισθωτήριο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Καταγγελία για αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τη διπλή επιστροφή ενοικίου, παρά το γεγονός ότι πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια, διατυπώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας. Αφορμή αποτελεί η περίπτωση εκπαιδευτικού που υπηρετεί σε σχολείο της περιοχής και, σύμφωνα με τον Σύλλογο, δεν έλαβε την ενίσχυση επειδή το μισθωτήριο της κατοικίας βρίσκεται στο όνομα του συζύγου της.

Ο Σύλλογος ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων, ώστε να αρθούν οι εξαιρέσεις και να καταβληθούν τα ποσά στους εκπαιδευτικούς που δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός υποβάλλει κοινή φορολογική δήλωση με τον σύζυγό της, ωστόσο δεν της καταβλήθηκε η διπλή επιστροφή ενοικίου, καθώς η σύμβαση μίσθωσης δεν έχει συνταχθεί στο δικό της όνομα. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρέβεζας υποστηρίζει ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά αφορά και άλλους εκπαιδευτικούς που, αν και πληρούν τα κριτήρια, αποκλείονται λόγω του τρόπου καταχώρισης του μισθωτηρίου. Όπως επισημαίνει, η διασταύρωση των στοιχείων των συζύγων μέσω της κοινής φορολογικής δήλωσης θα μπορούσε να επιτρέψει στις αρμόδιες υπηρεσίες να διαπιστώσουν εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της ενίσχυσης. «Με ποια λογική συμβαίνει αυτό, τη στιγμή που η διασταύρωση των στοιχείων της κοινής φορολογικής δήλωσης είναι πανεύκολη για τις αρμόδιες αρχές;», διερωτάται ο Σύλλογος.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για αυτόματη καταβολή της διπλής επιστροφής ενοικίου, εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να αναζητούν λύσεις μέσα από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας συνδέει το ζήτημα της επιστροφής ενοικίου με τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα όσοι εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και επιβαρύνονται με έξοδα στέγασης. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στα υψηλά ενοίκια και στη συνεχή αύξηση του κόστους ζωής, ενώ ασκείται κριτική στην κυβερνητική μισθολογική πολιτική. Οι εκπαιδευτικοί επαναφέρουν τα αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και αποκατάσταση των μισθολογικών κλιμακίων που έχουν χαθεί.

Κατά τον Σύλλογο, οι αποκλεισμοί από την οικονομική ενίσχυση επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο εργαζόμενους που ήδη δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις στεγαστικές και καθημερινές τους ανάγκες.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας ζητά να καταβληθεί άμεσα η διπλή επιστροφή ενοικίου στην εκπαιδευτικό που καταγγέλλει ότι αποκλείστηκε, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που πληρούν τις προϋποθέσεις. Παράλληλα, καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) να αναδείξει το πρόβλημα και να παρέμβει για την αντιμετώπισή του.

Το αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία είναι να δοθεί λύση στις περιπτώσεις όπου η καταβολή της ενίσχυσης εμποδίζεται από την αναγραφή του μισθωτηρίου στο όνομα του άλλου συζύγου.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google