Πρέβεζα: Το 24ο Jazz Festival γέμισε την παραλία με μουσικές από όλο τον κόσμο

Με εννέα σχήματα από έξι χώρες και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε το 24ο Preveza Jazz Festival στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας.

Πρέβεζα: Το 24ο Jazz Festival γέμισε την παραλία με μουσικές από όλο τον κόσμο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Με πλήθος κόσμου, ζεστή ατμόσφαιρα και εννέα μουσικά σχήματα από έξι χώρες ολοκληρώθηκε το 24ο Preveza Jazz Festival, που πραγματοποιήθηκε στις 29, 30 και 31 Μαΐου 2026 στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας.

Για τρεις βραδιές, η παραλία της πόλης μετατράπηκε σε ανοιχτή μουσική σκηνή διεθνούς χαρακτήρα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και με ήχους που κινήθηκαν από τη Βραζιλία έως την Αυστρία, από το Λουξεμβούργο έως την Ισπανία. Το φεστιβάλ μεταδόθηκε και μέσω live streaming στο YouTube.

Η προφεστιβαλική εκδήλωση

Πριν από το τριήμερο του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 προφεστιβαλική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία «Springsteen: Deliver Me from Nowhere» του Scott Cooper, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας και με την υποστήριξη του Preveza Jazz Festival. Η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Τρεις βραδιές με εννέα σχήματα

Η πρώτη βραδιά, την Παρασκευή 29 Μαΐου, άνοιξε με το World Music Ensemble του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, το οποίο παρουσίασε τη δουλειά του έπειτα από τρία χρόνια δημιουργικής πορείας.

Ακολούθησε το Kostis Rossos Quartet, με τον Πρεβεζάνο σαξοφωνίστα που ζει και δραστηριοποιείται στο Εδιμβούργο να επιστρέφει στη γενέτειρά του με πρωτότυπες συνθέσεις. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το Amphitrio από το Βουκουρέστι, που παρουσίασε ένα μείγμα Nordic jazz, βαλκανικών χρωμάτων και ηλεκτρονικών ήχων.

Η δεύτερη βραδιά του φεστιβάλ

Το Σάββατο 30 Μαΐου, το πρόγραμμα άνοιξε με το Andronikos Sotiriou Quartet, του Ανδρόνικου Σωτηρίου, πιανίστα από την Πάργα που ζει και δημιουργεί στη Βαρκελώνη.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε το LINQ από το Λουξεμβούργο, ενώ η Irene Reig Quartet από την Ισπανία παρουσίασε το νέο άλμπουμ «Ànima». Η βραδιά έκλεισε με τον Esdras Nogueira Quintet από τη Βραζιλία, με μίξεις παραδοσιακών βραζιλιάνικων ρυθμών και jazz.

Αυλαία με Elektro Guzzi και Ελένη Τσαλιγοπούλου

Η Κυριακή 31 Μαΐου αποτέλεσε την τελευταία βραδιά του φεστιβάλ.

Οι Elektro Guzzi από την Αυστρία ανέβασαν την ένταση με τη συνύπαρξη techno τεχνικής πειθαρχίας και live band ενέργειας. Το τριήμερο έκλεισε η Ελένη Τσαλιγοπούλου, με το κοινό να τραγουδά μαζί της δίπλα στη θάλασσα.

Παρουσίες από πρεσβείες

Ιδιαίτερη τιμή για τη διοργάνωση αποτέλεσε η παρουσία εκπροσώπων πρεσβειών που στήριξαν τη διεθνή διάσταση του φεστιβάλ.

Τη δεύτερη ημέρα παρέστη ο Pedro Escosteguy Cardoso, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα, παρακολουθώντας την εμφάνιση του Esdras Nogueira Quintet.

Την τρίτη ημέρα παρέστη ο Philipp Wassermann, Deputy Head of Mission της Πρεσβείας της Αυστρίας, για την εμφάνιση των Elektro Guzzi στο πλαίσιο του Ελληνο-Αυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού 2026.

Οι συνδιοργανωτές και οι υποστηρικτές

Το 24ο Preveza Jazz Festival πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Preveza Jazz Festival και με τη στήριξη του Δήμου Πρέβεζας.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Μέγας δωρητής ήταν η Eurobank, ενώ το φεστιβάλ υποστηρίχθηκε επίσης από το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, την εταιρεία AST, καθώς και από τους τοπικούς δωρητές Celest Bar Restaurant και Fotis Home.

Τη διεθνή παρουσία του φεστιβάλ στήριξαν η Πρεσβεία Αυστρίας, στο πλαίσιο του Ελληνο-Αυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού 2026, η Πρεσβεία Βραζιλίας, η Πρεσβεία Λουξεμβούργου, η Πρεσβεία Ρουμανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών.

Στη διοργάνωση συνέβαλαν επίσης οι χορηγοί επικοινωνίας, οι συνεργάτες Art Audio, Cinematicon και Energy Media Group για την οπτικοακουστική κάλυψη και μετάδοση, η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας για την προφεστιβαλική προβολή, καθώς και οι εθελοντές και οι εθελόντριες.

Ραντεβού το 2027 για τα 25 χρόνια

Το Preveza Jazz Festival ανανέωσε το ραντεβού του για το 2027, όταν θα γιορτάσει τα 25 χρόνια του.

Το φεστιβάλ είναι μέλος της European Festivals Association και φέρει τη σφραγίδα ποιότητας EFFE Label 2026-2027.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google