Σε ένα προκλητικό μήνυμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε πως σαν σήμερα άναψε «η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος ενάντια στην εχθρική κατοχή».

Ένα προκλητικό μήνυμα δημοσίευσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη 19η Μαΐου που στη χώρα μας είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, καθώς κάνει αναφορές στη μικρασιατική καταστροφή και κάνει λόγο για «ημέρα ξεσηκωμού ενάντια στην εχθρική κατοχή».

«Το πνεύμα της 19ης Μαΐου είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτού του έθνους»

Η 19η Μαΐου στην Τουρκία είναι ημέρα Μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ καθώς και Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού. Στο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνει μεταξύ άλλων πως στις 19 Μαΐου 1919 μπήκε «το πρώτο τούβλο για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Τουρκίας».

«Αυτή η ημερομηνία υπήρξε η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος που αναδύεται από κάθε γωνιά της χώρας μας ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας».

«Ο πυρσός της ανεξαρτησίας, που άναψε στη Σαμψούντα, εξαπλώθηκε σε όλη την Ανατολία με την Αμάσεια, το Ερζερούμ, τη Σεβάστεια και στη συνέχεια την Άγκυρα», σημειώνει στο μήνυμά του.

«Το πνεύμα της 19ης Μαΐου είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτού του έθνους. Το πνεύμα αυτό κρύβει το νόημα του να στέκεσαι απέναντι στις δυσκολίες, να αγωνίζεσαι μαζί με επιμονή, πίστη και αποφασιστικότητα. Μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για ανάπτυξη, μεγέθυνση και ενδυνάμωση που η χώρα μας έχει επιταχύνει παρά τις κάθε είδους πιέσεις και προκλήσεις, μόνο αν αγκαλιάσουμε το πνεύμα, την ουσία, τις αρχές, τα ιδανικά και τους στόχους της 19ης Μαΐου», προσθέτει.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!