Με rafting στον ποταμό Άραχθο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως η ομορφότερη διαδρομή για κατάβαση με βάρκα στην Ελλάδα, συνδυάστηκε το πρώτο «ταξίδι εξοικείωσης» για τους επαγγελματίες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που οργάνωσε το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου.

Οι συμμετέχοντες επαγγελματίες, καθώς και υπάλληλοι του Δήμου, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πιο δημοφιλή διαδρομή αυτή που ξεκινά από τη Γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι και καταλήγει στο αναστηλωμένο μονότοξο γεφύρι της Πλάκας, διασχίζοντας το τρίτο στη σειρά πλεύσιμο κομμάτι του Αράχθου και ίσως το πιο όμορφο της Ελλάδος. Κάθετες ορθοπλαγιές, καταρράκτες, υπόγειοι ποταμοί και σπηλιές με φωλιές άγριων πουλιών, δημιουργούν μια μαγευτική διαδρομή στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει και μια στάση για κολύμπι κάτω από το καταρράχτη της Κλίφκης, με τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου για θέματα τουρισμού Χρήστο Τασούλα να αναφέρεται  και στη δυνατότητα canyoning στους καταρράκτες.

Όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν λόγο για μια υπέροχη εμπειρία, την οποία διασκέδασαν, τονίζοντας ότι θα προτείνουν ανεπιφύλακτα σε όλους τους επισκέπτες της περιοχής μια κατάβαση με βάρκα στον Άραχθο, καθώς κανείς δε θα πρέπει να φύγει από τα Τζουμέρκα χωρίς να διασχίσει τον Άραχθο και ιδιαίτερα το στενό φαράγγι, όπου υπάρχουν πηγές που αναβλύζουν από σχισμές βράχων και σπάνια είδη πουλιών που φωλιάζουν στα απόμακρα βράχια.

Το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ευχαριστεί τις εταιρείες Alpine Zone του Αχιλλέα Παπαευθυμίου και Trekking Hellas Τζουμέρκα του Δημήτρη Παπαγεωργίου για την υποστήριξη στην υλοποίηση της δραστηριότητας, με τη διάθεση εξοπλισμού και οδηγών, όπως και όλες τις υπόλοιπες εταιρείες υπαίθριων δραστηριοτήτων, οι οποίες επίσης προσφέρθηκαν και θα αξιοποιηθούν σε επανάληψη του «ταξιδιού εξοικείωσης» μελλοντικά, καθώς αυτή τη φορά οι ανάγκες καλύφθηκαν.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!