Σχολικοί τροχονόμοι: Γιατί από 52 έγιναν 49 στα Ιωάννινα

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιστροφή τριών σχολικών τροχονόμων. Η Βάσω Μέγα εξήγησε τη διαδικασία επιλογής και τις αλλαγές στον αριθμό των θέσεων.

Σχολικοί τροχονόμοι: Γιατί από 52 έγιναν 49 στα Ιωάννινα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

To θέμα των σχολικών τροχονόμων στο Δήμο Ιωαννιτών απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, έπειτα από παρέμβαση εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων κατά τη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση.

Ο Αλέξανδρος Μπαλακέρας, εκπροσωπώντας το Εργατικό Κέντρο, ζήτησε να επιστρέψουν στις θέσεις τους τρεις σχολικοί τροχονόμοι, αναφερόμενος ειδικότερα στις περιπτώσεις του 10ου και του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Κατά την παρέμβασή του σημείωσε ότι πρόκειται για ανθρώπους που παρέχουν επί περίπου 25 χρόνια τις υπηρεσίες τους ως σχολικοί τροχονόμοι και έθεσε το ζήτημα της συνέχισης της απασχόλησής τους.

Απαντώντας, η αντιδήμαρχος Παιδείας Βάσω Μέγα ανέφερε ότι έχει συζητήσει επανειλημμένα με τις ενδιαφερόμενες και εξήγησε ότι η φετινή διαδικασία καθυστέρησε λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη μετάβαση στο νέο καθεστώς λειτουργίας των Δημοτικών Επιτροπών. Όπως ανέφερε, πέρυσι στον Δήμο Ιωαννιτών υπήρχαν 52 σχολικοί τροχονόμοι, ενώ φέτος είναι 49.

Η ίδια εξήγησε ότι η αξιολόγηση των αιτήσεων έγινε από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν η ίδια, ο διευθυντής κάθε σχολείου και εκπρόσωπος των γονέων.

Αναφερόμενη στις ανάγκες των σχολικών μονάδων, υποστήριξε ότι σε τέσσερις περιπτώσεις κρίθηκε πως δεν απαιτούνταν σχολικοί τροχονόμοι, ενώ για το Σχολείο Σταυρακίου ανέφερε ότι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τη θέση.

Ειδικά για το 11ο Δημοτικό Σχολείο, η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι επιλέχθηκαν τρεις σχολικοί τροχονόμοι αντί τεσσάρων.

Η Βάσω Μέγα απάντησε και στις αναφορές για το ασφαλιστικό καθεστώς των σχολικών τροχονόμων, υποστηρίζοντας ότι η ασφάλισή τους δεν αποτελεί ζήτημα που μπορεί να επιλυθεί από τον Δήμο.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή επιχείρησε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η νομοθεσία προέβλεπε δύο σχολικούς τροχονόμους ανά σχολική μονάδα, ωστόσο αναζητήθηκαν οι δυνατότητες ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις να τοποθετηθούν περισσότεροι.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google