Σε εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «BALKAN SHIELD 26» με συμμετοχή 8 χωρών
Στρατιωτικές δυνάμεις από οκτώ βαλκανικές χώρες συμμετέχουν στη διαβαλκανική άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «BALKAN SHIELD 26», η οποία πραγματοποιείται στο Λιτόχωρο από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου 2026.
Στο Λιτόχωρο, από τις 31 Οκτωβρίου 2026 έως και τις 8 Νοεμβρίου 2026, διεξάγεται η διαβαλκανική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων «BALKAN SHIELD 26».
Σύμφωνα με ανάρτηση του ΓΕΕΘΑ στο κοινωνικό δίκτυο Χ, η άσκηση διεξάγεται με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων από οκτώ χώρες. Την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία και τη Σερβία.
Η άσκηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως υπογραμμίζεται, με τις συμμετέχουσες δυνάμεις να λαμβάνουν μέρος σε απαιτητικά σενάρια επιχειρησιακής εκπαίδευσης, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων των χωρών της περιοχής.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βολές μάχης, επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές, αεροκίνητες ενέργειες, καθώς και αξιοποίηση σύγχρονων μη επανδρωμένων συστημάτων, δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή σύγχρονων επιχειρησιακών τακτικών και τεχνολογικών μέσων.
Η «BALKAN SHIELD 26» αποτελεί πεδίο ανταλλαγής εμπειριών και ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αναδεικνύοντας τη σημασία της πολυεθνικής συνεργασίας στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033