Ο Στέλιος Φωτόπουλος, Βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής υπέβαλε την αναφορά της Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την επικαιροποίηση ρυθμίσεων καταβολής αποζημιώσεων σε πυροτεχνουργούς Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.)

Η αναφορά τονίζει: “Συμφώνως εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.) με Αρ. Πρωτ.:16/15-05-2024 και απάντησης του ΥΠΕΘΑ με Αρ. Πρωτ.: Φ.900α/1093/19033/20-10-2023 σε ερώτησή μας εν θέματι: «Ειδική αποζημίωση Πυροτεχνουργών (Εκτέλεση αποφάσεων ΣτΕ)», διαπιστώνεται ότι δεν έχουν επικαιροποιηθεί εισέτι οι ρυθμίσεις περί της «…καταβολής αποζημίωσης στους πυροτεχνουργούς των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), σύμφωνα με το διατακτικό της Απόφασης του ΣτΕ» (Υπ΄ αριθ. 2510/2021/18 Δεκ 21/Απόφαση ΣτΕ).

Ο κος Φωτόπουλος ερωτά τον Υπουργό, εάν προτίθεται όπως άνευ περαιτέρω κωλυσιεργίας, δυνάμει της απόφασης του ΣτΕ, άρετε τις διακρίσεις μεταξύ των πυροτεχνουργών των Ε.Δ. και προβείτε στην αναδρομική καταβολή της Ειδικής Αποζημίωσης και στους πυροτεχνουργούς του Στρατού Ξηράς (Σ.Ξ.).

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου ευχαριστεί τον κ Φωτόπουλο Στυλιανό που υπέβαλε την αναφορά με την επιστολή  δείχνοντας το ενδιαφέρον του για τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!