Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για πρώτη φορά στη μεγάλη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων, τιμώντας τα ιδανικά της ειρήνης, της ενότητας, της ευγενικής άμιλλας και της συμπερίληψης.

 

Η Ολυμπιακή Φλόγα αφίχθη στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων στις 9.45 το πρωί με πρώτη λαμπαδηδρόμο τη φοιτήτρια Έλενα Παπασταματοπούλου, μέλος της Εθνικής ομάδας para TAEKWONDO, η οποία παρέλαβε την Ολυμπιακή Δάδα και διήνυσε διαδρομή εντός της Πανεπιστημιούπολης έως το Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», όπου και τελέστηκε η αφή του βωμού.

Ακολούθησε η έπαρση των σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και της Ελλάδας και η ανάκρουση των αντίστοιχων Ύμνων από μουσικό σχήμα και χορωδία φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη συνέχεια, την τελετή χαιρέτισαν η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας κ. Jean-Luc Lavaud ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» και ο Πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.


Με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ολοκληρώθηκε η τελετή, επιμέλεια του οποίου έχει ο κ. Αντώνιος Βερβέρης, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος. Η Ολυμπιακή Φλόγα αναχώρησε από τον χώρο του Πανεπιστημίου με τον δεύτερο λαμπαδηδρόμο, φοιτητή Άρη Ζάραγκα, χρυσό πανελληνιονίκη στο άθλημα του judo.

 

Η τιμητική τελετή εντάχθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των εξήντα χρόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και πλήθος

Μπορεί να είναι εικόνα 18 άτομα και κείμενο

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!