Συγκέντρωση δασκάλων στο υπουργείο Παιδείας για διορισμούς και σχολικά βιβλία

Δάσκαλοι συγκεντρώνονται σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, με τη ΔΟΕ να αντιδρά σε διορισμούς, αναπληρωτές και διαδικασία επιλογής σχολικών βιβλίων.

Συγκέντρωση δασκάλων στο υπουργείο Παιδείας για διορισμούς και σχολικά βιβλία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού πραγματοποιούν σήμερα στις 13:00 δάσκαλοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).

Η ΔΟΕ αντιδρά στις «δραστικές περικοπές», όπως αναφέρει, στους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και στις προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς και στη διαδικασία επιλογής των διδακτικών βιβλίων ενόψει της εφαρμογής του πολλαπλού βιβλίου.

Με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η Ομοσπονδία ζήτησε συνάντηση στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για το χρονοδιάγραμμα επιλογής των νέων σχολικών εγχειριδίων.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, χιλιάδες εκπαιδευτικοί καλούνται μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες και μάλιστα στο τέλος της σχολικής χρονιάς να επιλέξουν τα βιβλία που θα διδαχθούν οι μαθητές το σχολικό έτος 2027-2028, χωρίς επαρκή χρόνο προετοιμασίας και ουσιαστικής μελέτης του περιεχομένου τους.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η επιλογή σχολικών εγχειριδίων αποτελεί κρίσιμη παιδαγωγική απόφαση και ζητά αλλαγή του χρονοδιαγράμματος, ώστε η διαδικασία να γίνει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφού προηγηθεί ουσιαστική ενημέρωση και συζήτηση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Παράλληλα, η ΔΟΕ καταγγέλλει ότι ετοιμάζεται μείωση των αναγκαίων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, από 10.000 σε 5.000, καθώς και περιορισμός στις προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ στην Παράλληλη Στήριξη.

Στο κάλεσμά της κάνει ακόμη λόγο για σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων, αλλά και για ενεργοποίηση υποχρεωτικών μετακινήσεων μαθητών, ακόμη και σε σχολεία που διαθέτουν αίθουσες.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η φετινή σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με πολλά κενά που, όπως αναφέρει, δεν καλύφθηκαν ποτέ, με υποχρεωτικές υπερωρίες, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και απώλειες διδακτικών ωρών σε βασικά μαθήματα.

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google