Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 στην έδρα του Δήμου Ζαγορίου στους Ασπραγγέλους, πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση ανταλλαγής απόψεων στο πλαίσιο του έργου «ESPD4Vjosa», παρουσία του Δημάρχου Ζαγορίου κ. Γεώργιου Σουκουβέλου, των Περιφερειαρχών Αργυροκάστρου κ. Odise Kote, Φιέρι κ. Arben Velo, τον Γραμματέα της Περιφέρειας Αυλώνα κ. Dritan Halili και εκπροσώπους των Δήμων Αργυροκάστρου, Λιμπόχοβου, Τεπελενίου, Μεμαλίαϊ, Πρεμετή, Μαλακάστρα, Δερόπολης και Αυλώνα.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, αναφέρθηκε στην σημασία του Αώου, λέγοντας ότι: «Δεν είναι απλώς ένα ποτάμι. Είναι Τόπος, είναι Πολιτισμός, είναι Φύση και Άνθρωπος. Ένα οικοσύστημα χάρη στο οποίο οι τοπικές κοινότητες δημιούργησαν τον πολιτισμό τους και έφτιαξαν, μια ταυτότητα που καθορίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος και τη δυναμική του τοπίου».

Στη συνέχεια της συνάντησης συζητήθηκε η διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων και Κεντρικών Φορέων για την βιώσιμη ανάπτυξη της λεκάνης απορροής του Αώου ποταμού, της βιοποικιλότητας, της φυσικής αξίας, την κληρονομιά, τις πολιτιστικές αξίες, καθώς και ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών.

Η συζήτηση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων και την συνέχεια των προσπαθειών για την διασυνοριακή συνεργασία, μέσω της οποίας μπορεί να υπάρξει μια αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση της υδάτινης λεκάνης Vjose-Αώος.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!