Την αισιοδοξία της για το έργο που έχει τα εχέγγυα να παράξει κατά την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου εκφράζει με δήλωσή της η Τατιάνα Καλογιάννη, εκλεγμένη πια αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ.

Με γραπτή δήλωσή της η Τ. Καλογιάννη αναφέρεται στις εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη 1η Μαΐου, για την εκλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα όργανα διοίκησης του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου. Εκλογές στις οποίες η ίδια τιμήθηκε από την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου και εκλέχθηκε στη θέση της Αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου. Η κ. Καλογιάννη ευχαριστεί όσους στήριξαν την υποψηφιότητά της.

Ακολούθως αναφέρεται στο έργο που προέσεφερε ο ΦΟΔΣΑ κατά την προηγούμενη τετραετία αλλά και στην προσφορά της ιδίας όσο ήταν αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για θέματα περιβάλλοντος. Αναγνωρίζει το έργο της απερχόμενης διοίκησης Καλαντζή-Μπέγκα αφήνοντας αιχμές για όσους αμφισβήτησαν την αναγκαιότητα ύπαρξης του αναγκαστικού συνδέσμου.

Η κ. Καλογιάννη αναφέρει συγκεκριμένα: “Ο Περιφερειακός σύνδεσμος είναι μία κατάκτηση της αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού της περιφέρειας Ηπείρου, για την οποία εργάστηκαν πολλοί και πολύ.

Προσωπικά, εργάστηκα κατά την περίοδο 2011 – 2019 εντατικά για την επίτευξη της ορθολογικής διαχείρισης απορριμμάτων σε περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως αρμόδια αντιπεριφερειάρχης.

Συνοπτικά αναφέρω, την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, την επέκταση των ΧΥΤΥ, τη διασφάλιση της χρηματοδότησης των μονάδων κομποστοποίησης, την μελέτη, χρηματοδότηση και δημοπράτηση των ΣΜΑ και πάνω από όλα την κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων. Αυτά είναι γνωστά σε όλους και δεν χρειάζονται περαιτέρω αναφορές.

Οι οιωνοί ήταν και παραμένουν ευνοϊκοί για να εξελιχθεί η διαχείριση των απορριμμάτων (τόσο σε επίπεδο δήμων όσο και σε περιφερειακό επίπεδο), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Θεωρώ ότι η ενδυνάμωση του θεσμού του περιφερειακού συνδέσμου είναι απολύτως αναγκαία.

Την περίοδο 2019-2023 ακούστηκαν φωνές και απόψεις, αλλά και καταγράφηκαν συμπεριφορές που επεδίωκαν την αποδυνάμωση του περιφερειακού συνδέσμου και την μετατροπή του μοντέλου της διοίκησης σε κάτι διαφορετικό, πλην όμως οφείλω να σημειώσω ότι η απερχόμενη διεύθυνση και διοίκηση του συνδέσμου παρήγαγε θετικό έργο σε μία δύσκολη περίοδο και πλέον ο σύνδεσμος βρίσκεται σε καθεστώς σταθερότητας και ηρεμίας και στελεχωμένος με έμπειρο και αξιόλογο προσωπικό. Έτσι, μπορεί απρόσκοπτα πλέον να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά του.

Όπως άλλωστε κάνω σε όλη την περίοδο που πολιτεύομαι, είμαι στη διάθεση καθενός συμπολίτη, να συζητήσω κάθε ιδέα, άποψη και πρόταση μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική λειτουργία του συνδέσμου και στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μου να την υποστηρίξω στα όργανα λήψης των αποφάσεων”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!