«Τα Γυάλινα Γιάννενα» στη Βουδαπέστη: Η χορωδία «ΣυνΩΔΗποροι» συγκίνησε το κοινό με τους στίχους του Μ. Γκανά

Η χορωδία «ΣυνΩΔΗποροι» από τα Ιωάννινα συμμετείχε σε λογοτεχνική βραδιά στη Βουδαπέστη, ερμηνεύοντας τραγούδια σε στίχους του Μιχάλη Γκανά.

«Τα Γυάλινα Γιάννενα» στη Βουδαπέστη: Η χορωδία «ΣυνΩΔΗποροι» συγκίνησε το κοινό με τους στίχους του Μ. Γκανά

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Η χορωδία «ΣυνΩΔΗποροι» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Καλλιθέα Ιωαννίνων», η οποία ταξίδεψε από τα Γιάννενα για να λάβει μέρος στην εκδήλωση, ήταν η πρωταγωνίστρια της λογοτεχνικής βραδιάς αφιερωμένης στην ποίηση του Μιχάλη Γκανά. Η βραδιά διοργανώθηκε από το Δωδεκατάξιο Ελληνικό Σχολείο «Μανώλης Γλέζος» και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2026 στο ιστορικό κέντρο  της  Βουδαπέστης.

Υπό τη διεύθυνση της κ. Γεωργίας Καρβούνη, η χορωδία ερμήνευσε τραγούδια σε στίχους του Μιχάλη Γκανά, μεταφέροντας στο κοινό τη δύναμη και τη συγκίνηση της ποίησής του.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς τη χορωδία εξέφρασαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουγγαρία, κ. Σπ. Βούλγαρης, και η διευθύντρια του σχολείου, Δρ. Χριστίνα Παρτιτς-Κάκουν. Την επιμέλεια της βραδιάς είχε η αποσπασμένη φιλόλογος Παρασκευή Καλτσούνη.

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Καλλιθέα Ιωαννίνων», η συμμετοχή στη διοργάνωση αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία και μια ακόμη ευκαιρία να αναδειχθεί η διαχρονική δύναμη της ελληνικής ποίησης και του πολιτισμού. Μέσα από τη μουσική, τη συνεργασία και τη συλλογική δημιουργία, η ελληνική πολιτιστική έκφραση συνεχίζει να ταξιδεύει και να ενώνει ανθρώπους και τόπους.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google