Θεσπρωτία: Οριστική δικαίωση για εργαζόμενους ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς
Οριστική δικαίωση για τη μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων σε Παιδικούς Σταθμούς σε αορίστου χρόνου ανακοινώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στην «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων».
Μια σημαντική εξέλιξη για εργαζόμενους σε Παιδικούς Σταθμούς αναδεικνύει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας, κάνοντας λόγο για οριστική δικαίωση ως προς τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η εξέλιξη έρχεται μετά την αντίστοιχη δικαίωση εργαζομένων σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ και βάζει τέλος σε μια μακρά περίοδο εργασιακής αβεβαιότητας για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.
Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του, η έκβαση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα πολυετών διεκδικήσεων, κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδίκησαν σταθερές εργασιακές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κοινωνικών υπηρεσιών.
Δεν θα ασκηθεί έφεση, σύμφωνα με τον Σύλλογο
Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στη στάση της Δημοτικής Αρχής μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, ο δήμαρχος ανακοίνωσε τη συναίνεση της Δημοτικής Αρχής και γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να ασκηθεί έφεση.
Ο Σύλλογος εκτιμά ότι με αυτή την εξέλιξη κλείνει ένας πολυετής κύκλος αβεβαιότητας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποκτούν πλέον τη σταθερότητα που διεκδικούσαν.
Σφοδρή αντιπαράθεση με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων»
Μεγάλο μέρος της ανακοίνωσης αφιερώνεται στην αντιπαράθεση με την παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων». Ο Σύλλογος την κατηγορεί ότι στο παρελθόν είχε σταθεί απέναντι στις συγκεκριμένες διεκδικήσεις και σήμερα επιχειρεί, όπως υποστηρίζει, να εμφανιστεί ως υποστηρικτής του αγώνα.
Για να στηρίξει τη θέση του, παραπέμπει σε παλαιότερες τοποθετήσεις της παράταξης και ειδικότερα σε κείμενο της 13ης Ιανουαρίου 2021, στο οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, γινόταν λόγος για «Βατερλό» των εργαζομένων. Αναφορά γίνεται επίσης σε παλαιότερο κείμενο με τίτλο «450 ευρώ έκαναν φτερά;», καθώς και σε τοποθετήσεις σχετικά με τα δικαστικά έξοδα και την πορεία της διεκδίκησης.
Ο Σύλλογος χρησιμοποιεί ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, υποστηρίζοντας ότι όσοι αμφισβήτησαν τότε την επιλογή των εργαζομένων δεν μπορούν σήμερα να οικειοποιούνται το αποτέλεσμα του αγώνα τους.
Κλείνοντας, χαιρετίζει τη στάση και την αγωνιστικότητα των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει τις διεκδικήσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033