Θρίλερ στο Ζαγόρι: 70χρονος πολυτραυματίας σε χαράδρα – Αδύνατη η αεροδιακομιδή λόγω ώρας
Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται σε ορεινό μονοπάτι ανατολικά της Ελάτη, όπου 70χρονος αλλοδαπός πεζοπόρος έχει τραυματιστεί σοβαρά έπειτα από πτώση, φέροντας πολλαπλά τραύματα.
Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν υπάρχει καμία δυνατότητα προσέγγισης με εναέριο μέσο λόγω της ώρας και των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να φτάσουν στο δύσβατο σημείο, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τον τραυματία. Η επιχείρηση εξελίσσεται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με τη μεταφορά του να αναμένεται να γίνει αποκλειστικά επίγεια προς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate.gr, οι επόμενες ώρες θεωρούνται καθοριστικές για την επιχείρηση διάσωσης και τη διακομιδή του 70χρονου.
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες όλη η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από Ελάτη προς Δίκορφο, όπου ο 70χρονος άνδρας φέρεται να έχει πέσει σε ρεματιά μεγάλου βάθους, πιθανότατα ενώ οδηγούσε enduro μοτοσικλέτα.
Στο σημείο έχουν προσέγγισει οι δυνάμεις ττης Πυροσβεστικής, ωστόσο η πρόσβαση στο σημείο όπου βρίσκεται ο τραυματίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς απαιτείται πεζή κατάβαση στη χαράδρα προκειμένου οι διασώστες να εκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας του και να προχωρήσουν στον απεγκλωβισμό του.
«Άλλα έλεγε πριν την παραχώρηση» – Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ταχιάου στην Εγνατία
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 70χρονος είναι σοβαρά τραυματισμένος, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα και το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο βρίσκεται ήδη στην περιοχή, ενώ αυτή την ώρα αναχωρεί από τα Ιωάννινα και ειδική μονάδα με γιατρό, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.
Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις μορφολογικές συνθήκες της περιοχής να δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο των σωστικών συνεργείων.
Τα σωστικά συνεργεία τοποθέτησαν σε φορείο και ξεκίνησε η ανάσυρση του 70χρονου αυστριακής καταγωγής από τη ρεματιά στο Ζαγόρι, όπου έπεσε με τη μηχανή enduro που οδηγούσε. Στον τραυματία χορηγήθηκε οξυγόνο και αυτή την ώρα μεταφέρεται προκειμένου να επιβιβαστεί σε ασθενοφόρο και να διακομιστεί για νοσηλεία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 70χρονος είναι σοβαρά τραυματισμένος, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης συμμετείχαν 27 άνδρες της Πυροσβεστικής, δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Ελληνικής Αστυνομίας και πληρώματα του ΕΚΑΒ.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033