Το σπάσιμο της 6ης ΥΠΕ και τη δημιουργία μιας αυτόνομης υγειονομικής περιφέρειας με έδρα τα Ιωάννινα, εξήγγειλε για μια ακόμα φορά ένας Υπουργός Υγείας…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευρισκόμενος στα Γιάννενα σήμερα για μια επίσκεψη ολίγων ωρών στα δύο νοσοκομεία της πόλης και συζήτηση με τις διοικήσεις των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων, δεν εξέπληξε ιδιαίτερα με τις ανακοινώσεις του… Η εξαγγελία του σπασίματος της 6ης ΥΠΕ θυμίζουμε είχε γίνει και από τον προκάτοχο του Άδωνι Γεωργιάδη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λίγο προτού ο τελευταίος ανασχηματιστεί… και ως εκ τούτου, η εξαγγελία έμεινε γράμμα κενό.

Οδυνηρά κυνική η ανακοίνωση της απόλυσης των συμβασιούχων σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής μας, αναμενόμενο εδώ και καιρό, ενώ τέλος για το έργο της επέκτασης του ΤΕΠ του ΠΓΝΙ, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα προλάβουμε τις προθεσμίες ως το τέλος του 2025.

Ερωτηθείς για το έργο επέκτασης του ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε βέβαιος πως θα προλάβουμε την προθεσμία του Ταμείου Ανάκαμψης (τέλος 2025) σημειώνοντας πως εκκρεμεί μια μικρή νομοθετική ρύθμιση για τον συντελεστή δόμησης και είμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης του μειοδότη.

Σε άλλη ερώτηση για τους συμβασιούχους (ΣΟΧ) στην καθαριότητα, την εστίαση και τη φύλαξη, ο κ. Γεωργιάδης δεν το είπε αλλά το εννόησε… ότι έπονται απολύσεις… Δε συμφώνησε ακριβώς με τη λέξη αλλά μπήκε στον πειρασμό να επιχειρηματολογήσει για το θέμα αν και εμφανίστηκε βιαστικός στις δηλώσεις του. Είπε συγκεκριμένα: “Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί το ακούω συνεχώς και έχω μια ευαισθησία ιδιαίτερα σε ζητήματα λογικής. Όταν κάποιος υπογράφει μια σύμβαση ορισμένου χρόνου ξέρει ότι κάποια μέρα αυτή η σύμβαση λήγει και όταν φύγει δεν έχει απολυθεί αλλά έχει λήξει η σύμβασή του”… Φεύγοντας, στην παρατήρηση ότι αυτός ο κόσμος θα μείνει άνεργος, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε πως δουλειά στον τομέα της εστίασης και της φύλαξης μπορεί να βρει κανείς πάρα πολύ εύκολα, γιατί υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην αγορά εργασίας στον τομέα αυτόν…

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!