Τηλεφωνικές απάτες στη Θεσπρωτία: Παρίσταναν τους λογιστές και άρπαξαν 180.000 ευρώ
Ηλικιωμένη στη Θεσπρωτία παρέδωσε περίπου 180.000 ευρώ σε μέλος συμμορίας τηλεφωνικών απατών, με τους δράστες να παριστάνουν τους λογιστές και να ισχυρίζονται ότι τα χαρτονομίσματα θα έχαναν την αξία τους.
Στη σύλληψη ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται ως μέλος συμμορίας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες στη Θεσπρωτία, προχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2026, το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηγουμενίτσας.
Ο συλληφθείς κατηγορείται για τα αδικήματα της συμμορίας και της απάτης κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένης και σε απόπειρα, ενώ φέρεται να είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα», παραλαμβάνοντας χρήματα και χρυσαφικά από ηλικιωμένες γυναίκες.
Πώς δρούσε η συμμορία
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το διάστημα 25 και 26 Ιουνίου 2026, πολίτες στη Θεσπρωτία κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν τηλεφωνήματα από αγνώστους, οι οποίοι παρίσταναν τους λογιστές.
Οι δράστες καλούσαν τα υποψήφια θύματά τους να παραδώσουν χρήματα που διατηρούσαν στο σπίτι τους, με τον ψευδή ισχυρισμό ότι τα χαρτονομίσματα θα έχαναν την αξία τους, επειδή ήταν παλαιά και επρόκειτο να αντικατασταθούν.
Παράλληλα, τους ζητούσαν χρυσαφικά και κοσμήματα, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε δήθεν να καταγραφούν, ώστε να μην τους επιβληθεί πρόστιμο από την Εφορία για τη μη δήλωσή τους.
Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν δύο ηλικιωμένες σε περιοχές της Θεσπρωτίας. Από τη μία απέσπασαν χρηματικό ποσό περίπου 180.000 ευρώ, ενώ από τη δεύτερη χρυσαφικά αξίας περίπου 4.000 ευρώ.
Σε τρίτη περίπτωση αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη, η οποία όμως αντιλήφθηκε εγκαίρως το σχέδιό τους και δεν παρέδωσε χρήματα ή αντικείμενα αξίας.
Ταυτοποιήθηκε ως ο «εισπράκτορας» της συμμορίας
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον κατηγορούμενο ως το άτομο που παρέλαβε από τις ηλικιωμένες τα χρήματα και τα χρυσαφικά.
Ο ημεδαπός εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 450 ευρώ.
Κατασχέθηκε επίσης η μοτοσικλέτα που, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποίησε για να μεταβεί στα σπίτια των γυναικών που εξαπατήθηκαν.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Στη συνέχεια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, δυνάμει του οποίου οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033