Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία την έντονη ανησυχία του για την κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί της περιοχής μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάκης Χρυσοστόμου

“Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί της περιοχής μας. Οι συνεχιζόμενες πολιτικές rebate και clawback, που επιβλήθηκαν στα πλαίσια των μνημονιακών μέτρων, οδηγούν τους ιατρούς σε οικονομικό αδιέξοδο, με σοβαρό κίνδυνο να αναγκαστούν να κλείσουν τα εργαστήριά τους.

Οι εν λόγω μέθοδοι, που περιλαμβάνουν αναγκαστικές εκπτώσεις και επιστροφές υπερβάσεων από τις αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ, έχουν εξαντλήσει τα οικονομικά αποθέματα των ιδιωτικών ιατρείων, καθιστώντας αδύνατη την επιβίωσή τους σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Οι εργαστηριακοί ιατροί προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν άμεσα τις πολιτικές αυτές και να βρουν βιώσιμες λύσεις που θα επιτρέψουν στους ιδιώτες ιατρούς να συνεχίσουν να παρέχουν τις κρίσιμες υπηρεσίες τους χωρίς να κινδυνεύουν να κλείσουν τα εργαστήριά τους.”

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!