Τον τιμητικό τίτλο της «καλύτερης επιστημονικής εκδήλωσης στο Δήμο Σουλίου» απέσπασε –δια χειλέων του Δημάρχου κ. Αθανασίου Ντάνη- το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της φιλοξενίας του στον ομώνυμο Δήμο. Δημότες και επισκέπτες κατέκλυσαν κυριολεκτικά την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίσι», παρακολουθώντας με αμείωτο ενδιαφέρον –από την αρχή μέχρι το τέλος- τις εργασίες της ημερίδας, που διοργάνωσε ο Δήμος Σουλίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας. Συντονιστής της επιστημονικής εκδήλωσης, με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο ε. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας.

Καταλυτική στην άρτια διοργάνωση της ημερίδας η συμβολή της Αντιδημάρχου κ. Αντιγόνης Φίλη, η οποία φρόντισε και την παραμικρή λεπτομέρεια για την επιτυχία της. Ο «οικοδεσπότης» Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ντάνης ευχαρίστησε τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και την ομάδα των συνεργατών του, αναφέροντας: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο φίλος Στέφανος, ο καθηγητής κ. Φούσας, αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και έδωσε τη δυνατότητα στους δημότες μας να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα πρόληψης της υγείας τους και εύχομαι να το επαναλάβουμε και άλλες φορές, ώστε να καταστούν κοινωνοί της ενδιαφέρουσας θεματολογίας, όλο και περισσότεροι δημότες μας».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, τόνισε: «Αξίζουν πολλές ευχαριστίες στον Στέφανο Φούσα και την εκλεκτή επιστημονική του ομάδα για την παρουσία του Οδοιπορικού και στην Παραμυθιά, για το πραγματικά ωφέλιμο έργο τους, να αφιερώσουν την Κυριακή τους για να μας ενημερώσουν για σημαντικά θέματα υγείας, με τρόπο απλό και κατανοητό από όλους. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο για την άψογη φιλοξενία». Η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης κ. Αγνή Νάκου, σταθερά παρούσα στις δράσεις του Οδοιπορικού, επισήμανε: «Το εθελοντικό έργο του κ. Φούσα και των συνεργατών του συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία και στην Παραμυθιά, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες να ενημερωθούν από πλειάδα επιστημόνων, ποικίλων ειδικοτήτων, για άκρως σημαντικά θέματα πρόληψης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε γλώσσα εύληπτη και καλύπτοντας μεγάλο φάσμα ενδιαφερόντων».

Στους παρευρισκόμενους –εκτός των προαναφερομένων- ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Καγκιούζης και Αλέξης Κοντός, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αγγέλη Παναγιώτα, ο Διοικητής ΤΕΘ Ηγουμενίτσας, Αντισυνταγματάρχης κ. Κατέρης Κωνσταντίνος, ο Υπαστυνόμος Β’ κ. Κατέρος Βαγγέλης, ο Διευθυντής Καρδιολογίας του Γ.Ν. Φιλιατών κ. Παπαλαμπρακόπουλος Ανδρέας, η Διδάκτωρ Καρδιολόγος κ. Καραμίντζιου Ρένα, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η κ. Γιάγκα Ματίνα, μέλος ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, η Πρόεδρος της Δ.Ε. Παραμυθιάς κ. Ζορκάδη Ιφιγένεια, Πρόεδροι Κοινοτήτων και Συλλόγων, εκπρόσωποι φορέων. Στη θεματική ενότητα της αλληλεγγύης και στις προοπτικές αξιοποίησης των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής αναφέρθηκε ο ακούραστος Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας. Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο κ. Στέφανος Φούσας, Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General, αποτελούσαν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής-Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Η σημερινή κατάσταση των λοιμώξεων»), ο κ. Γιάννης Γουδέβενος ο. Καθηγητής Καρδιολογίας, π. Πρόεδρος της ΕΚΕ («Καρδιαγγειακές Παθήσεις και πρόληψη»), ο κ. Βασίλειος Γκόγκας, Διδάκτωρ Καρδιολογίας, Επεμβατικός Καρδιολόγος Metropolitan General («Ερωταπαντήσεις στην επεμβατική καρδιολογία»), η κ. Ανδρομάχη Πετσίνη, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος Γ.Ν. Φιλιατών, Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, («Καρκίνος του Πνεύμονα: Νεώτερα Δεδομένα-Προσυμπτωματικός Έλεγχος»), ο κ. Αθανάσιος Σιώλος, Επιμελητής Α’ Ενδοκρινολογίας ΠΓΝΙ («4 Ερωτήσεις για το Σακχαρώδη Διαβήτη»), η κ. Λαμπρινή Τάτση, Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ, Γενικός Ιατρός («Καρκίνος μαστού και τραχήλου της μήτρας»), η κ. Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»), η κ. Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου παχέως εντέρου»), ο κ. Χάρης Στεφανάκης, Διευθυντής Οδοντίατρος ΠΓΝΙ («Καρκίνος της στοματικής κοιλότητας»), η κ. Ευθαλία Χρ. Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος – Πρόεδρος της Ένωσης Αλλεργιολόγων Ελλάδας και Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας («Αλλεργία στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας»), ο κ. Σπύρος Αθανασίου, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ένωσης για το Νεανικό Διαβήτη («Ζώντας με το Διαβήτη»), η κ. Μιρέλια Κυριάκου, Μαία, Μέλος της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας («Η σημασία του μητρικού θηλασμού»), ο κ. Θωμάς Σπύρου, Ταξίαρχος ε.α. και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Πρόληψη του εθισμού στο Διαδίκτυο»).

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!