Με τρία βραβεία επιστρέφει το Black Birthday από το 39 ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα.

Η πρόσφατη παραγωγή της Καλλιτεχνικής Σκηνής Ηπείρου ΣΥΝΘΕΣΗ, η μαύρη κωμωδία «Black Birthday», εκπροσώπησε τα Ιωάννινα πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, η παράσταση τιμήθηκε με τα:

Βραβείο Κοινού (με ποσοστό 94,04%),
Βραβείο Πρωτότυπης Παράστασης και
2ο Βραβείο Εικαστικού Συνόλου

Το Black Birthday που έγραψε ο Κώστας Σταύρου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2023 σε πανελλήνια πρώτη από τη ΣΥΝΘΕΣΗ στα Ιωάννινα. Στη συνέχεια η παράσταση περιόδευσε με τεράστια επιτυχία σε Άρτα, Θεσπρωτικό, Παραμυθιά, Ζίτσα και δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Δωδώνης, Ζίτσας και Ζηρού. Το Μάρτιο του 2024 παρουσιάστηκε για μια ακόμα φορά στα Ιωάννινα με όλα τα έσοδα να διατίθενται στο «Χαμόγελο του παιδιού». Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συμμετείχαν ο Γιάννης Χουλιάρας και ο Δημήτρης Κατσάνος, ο οποίος έκανε και τη σκηνοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στο φεστιβάλ συμμετείχαν δεκαεννέα ομάδες από όλη την Ελλάδα. Οκτώ από αυτές προκρίθηκαν στην τελική φάση που διεξήχθη κατά το διάστημα 14 με 23 Μαρτίου, με την ΣΥΝΘΕΣΗ και τo Θεατρικό Εργαστήρι Πάτρας να κατακτούν τα περισσότερα βραβεία (από τρία η κάθε ομάδα). Το φεστιβάλ Καρδίτσας, το οποίο παραδοσιακά διεξάγεται κάθε Μάρτιο, αποτελεί τον παλιότερο διαγωνιστικό θεσμό στο χώρο του ερασιτεχνικού θεάτρου και χαίρει μεγάλης αναγνώρισης μεταξύ των θεατρικών ομάδων όλης της χώρας. Από φέτος, τα βραβεία που απονέμονται είναι βραβεία συνόλων καθώς έχουν καταργηθεί οι ατομικές κατηγορίες σε μια προσπάθεια από τους διοργανωτές να βραβεύεται η συλλογική προσπάθεια και όχι μεμονωμένα άτομα ώστε να τονιστεί ο χαρακτήρας του Θεάτρου ως πεδίο καλλιτεχνικής συνάντησης και ανταλλαγής καλλιτεχνικών ιδεών και όχι ως ανταγωνιστική διαδικασία.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ευχαριστεί το κοινό της πόλης της Καρδίτσας, την οργανωτική και την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ και συγχαίρει όλες τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή του ερασιτεχνικού Θεάτρου!

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!