Όταν βιαζόμαστε το πρωί, μπορεί να είναι δύσκολο να οργανώσουμε το πρωινό γεύμα μας, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε και μάς υπενθυμίζεται διαρκώς, αυτό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Έτσι, κατά την πρωινή βιασύνη και προκειμένου να προλάβουμε να είμαστε στην ώρα μας στο γραφείο, είναι εύκολο να αρπάξουμε μια μπανάνα για να τη φάμε εν κινήσει, αλλά σύμφωνα με έναν ειδικό, αυτή είναι μια πολύ κακή ιδέα.

Δυστυχώς, σύμφωνα με έναν γιατρό, παρόλο που αυτό το νόστιμο φρούτο είναι γεμάτο με κάλιο και βιταμίνη Β6, και που δεν περιέχει χοληστερόλη και νάτριο, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα όταν πρόκειται για το πρώτο γεύμα της ημέρας μας τελικά. Ο γιατρός και διατροφολόγος Dr Daryl Gioffre εξήγησε ότι, παρόλο που οι μπανάνες φαίνονται σαν μια ιδανική επιλογή το πρωί, δεν είναι και τόσο καλές για να διατηρήσουν τα επίπεδα ενέργειάς μας σταθερά όλη την ημέρα.
Μιλώντας στον Byrdie εξήγησε: «Οι μπανάνες φαίνονται σαν η τέλεια επιλογή για να τις καταναλώσουμε το πρωί, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά, διαπιστώνουμε ότι οι μπανάνες που τρώγονται μόνες τους δεν είναι η καλύτερη επιλογή γιατί είναι 25% ζάχαρη και μέτρια οξέα. Αυτό σημαίνει πως θα μας δώσουν μια γρήγορη ώθηση, αλλά σύντομα θα είμαστε κουρασμένοι και θα αισθανόμαστε πεινασμένοι».

Φυσικά, είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή μας οπότε αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αφαιρέσουμε τις μπανάνες από τη διατροφή μας. Απλώς, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι συνδυάζουμε τη μπανάνα μας με κάτι άλλο. Ο Δρ Gioffre πρόσθεσε: «Άμα δεν εξισορροπηθεί η μπανάνα του πρωινού με ένα υγιές λίπος, πολλά από τα οφέλη της χάνονται, ενώ αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου και οξέος στο αίμα».

Αντίθετα, συνιστά να συνδυάσουμε τις μπανάνες με κάτι που θα εξουδετερώσει το οξύ και θα επιβραδύνει τον μεταβολισμό της ζάχαρης, κάτι που θα αποτρέψει την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και την επακόλουθη πτώση. Συνιστά να τις συνδυάσουμε με κάτι άλλο, είτε λιπαρό (υγιεινά λιπαρά) είτε με μπαχαρικά. Όπως εξήγησε: «Επειδή οι μπανάνες είναι όξινες, θα πρέπει να εξουδετερώσετε το οξύ για να αποκομίσετε τα οφέλη του καλίου, των φυτικών ινών και του μαγνησίου».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!