«Βόμβα» Καλογιάννη για την Περιφέρεια Ηπείρου και τις εκλογές του 2028

Η Τατιάνα Καλογιάννη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου στις εκλογές του 2028.

«Βόμβα» Καλογιάννη για την Περιφέρεια Ηπείρου και τις εκλογές του 2028

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Ηπείρου και για τις εκλογές του 2028 εξέφρασε για πρώτη φορά δημόσια, η Τατιάνα Καλογιάννη, δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων και επικεφαλής της παράταξης “Ιωάννινα_2023” και πρώην αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, επί δύο θητείες, με τον Αλ. Καχριμάνη.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, η Τ. Καλογιάννη ρωτήθηκε όπως ήταν φυσιολογικό, για τις προθέσεις και τα πολιτικά της σχέδια και αν μέχρι σήμερα, πολλοί έβλεπαν ως πιθανό αντίπαλο του για τέσσερις συνεχόμενες θητείες, Περιφερειάρχη Ηπείρου, έναν άλλον Καλογιάννη… η πρώην αντιπεριφερειάρχης ήρθε να διαψεύσει αυτά τα σενάρια εμμέσως και να καταστήσει τον εαυτό της δυνάμει πόλο της Κεντροδεξιάς στην Ήπειρο, για όσους πιστεύουν πως ο Αλέκος Καχριμάνης έχει κλείσει πλέον τον κύκλο του.

Η κ. Καλογιάννη συνέδεσε τις μελλοντικές αποφάσεις της, με τις πολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν από τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η επικεφαλής της παράταξης “Ιωάννινα_2023” και στα μέλη της παράταξής της προ εβδομάδος, στη συνεδρίαση της ολομέλειας της δημοτικής της παράταξης. Το ερώτημα βέβαια, των μελών και εκλεγμένων στελεχών της δημοτικής της παράταξης, αφορούσε τις προθέσεις της σε σχέση με μια νέα υποψηφιότητα για το Δήμο Ιωαννιτών, στις εκλογές του 2028.

Το νέο δεδομένο που προέκυψε ωστόσο, από τη χθεσινή της συνέντευξη στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, είναι πως την κ. Καλογιάννη απασχολεί και η πιθανότητα επιστροφής της στην Περιφέρεια Ηπείρου!

Δεν την ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή

Το μόνο σίγουρο είναι πως την Καλογιάννη δεν απασχολεί η κεντρική πολιτική σκηνή. Όπως τόνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο συγκεκριμένος χώρος δεν επιτρέπει την προσφορά έργου, πέραν όσων οριστούν σε θέσεις υπουργείων.

Την ενδιαφέρει αντίθετα μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ποιος βαθμός συγκεκριμένα; ρωτήθηκε. Και τρεις βαθμοί Αυτοδιοίκησης αν υπήρχαν, θα την ενδιέφεραν… όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την ώρα, είναι βέβαιο πως η κ. Καλογιάννη δεν πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά της και θα αναμένει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, από τις οποίες μπορεί κανείς να εικάσει διάφορα σενάρια και συνδυασμούς πολιτικών συσχετισμών που είτε θα θέσουν ή όχι εκτός κούρσας επανεκλογής τον Αλ. Καχριμάνη, δύνανται να ενεργοποιήσουν την ανάγκη μιας νέας υποψηφιότητας από τον χώρο της Κεντροδεξιάς και η νυν αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Ηπείρου πληροί τα προσόντα για έναν τέτοιο ρόλο, ως μια πετυχημένη τεχνοκράτισσα και έμπειρη πια, στην πολιτική κονίστρα της Ηπείρου.

Την προοπτική αυτή δεν έχει τεστάρει ακόμα, θα ρισκάρω να πω, η κ. Καλογιάννη αλλά με τις χθεσινές δηλώσεις της πλέον, έριξε ένα βότσαλο στα λιμνάζοντα ύδατα της Ηπείρου και μένει να φανεί τι επίδραση θα έχει αυτό το ενδιαφέρον σε όλο το φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, καθώς μπορεί να απελευθερώσει ταυτόχρονα δυνάμεις και για την επόμενη μέρα στο Δήμο Ιωαννιτών, όπου η Κεντροδεξιά παράταξη αναζητά νίκη από το 2006!

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google